Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Apple filmy půjdou do kin

Apple filmy půjdou do kin

27.09.2019 Autor dO_od

Podle nové zprávy z The Wall Street Journal se společnost Apple chystá v budoucnosti posílat své filmy nejprve do kin, a teprve o několik týdnů později je uvede na vlastní streamovací službě Apple TV+. Apple podle všeho oslovil několik světových řetězců kin, zatím však není jasné, jestli a případně k jakým dohodám došlo. Tenhle tah by pak samozřejmě umožňoval snímkům z produkce technologické společnosti získat nominace na různá filmová ocenění vyžadující, aby snímky běžely v kinech minimálně sedm dní s alespoň třemi projekcemi za den.

 

Apple se zatím primárně soustředí na seriálové projekty, získal však práva k několika koprodukčním filmům a v budoucnu se plánuje zaměřit i na vlastní filmovou produkci. Zajímavostí ještě je, že o strategii Applu se bude starat bývalý šéf zábavního oddělení IMAX Greg Foster. Co se konkurence týče, Amazon původně taky zkoušel tradiční cestu vypouštění filmů do kin, po sérii neúspěchů ale přesedlal na současný model Netflixu, kdy filmy vydává rovnou na své streamovací službě a pouze v krajních případech se nějaký dočká distribuce v kinech. Apple TV+ se spouští celosvětově 1. listopadu a bude stát zhruba 120 korun měsíčně.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

včera

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Obsazení třetího Na nože se rozrůstá

Obsazení třetího Na nože se rozrůstá

včera

Obsazení značně očekávané netflixovské detektivky Riana Johnsona (Star Wars: Poslední z Jediů, Looper: Nájemný zabiják) pod čerstvým názvem Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery se rapidně rozrůstá.… (více)

Reklama

Reklama