Mizérii lisabonského Sportingu má ukončit nový trenér Silas

27.09.2019, 18:47
Aktuality
Vedení lisabonského Sportingu po několika týdnech vyřešilo otázku trenéra. Z hlavního města začátkem tohoto měsíce odešel Nizozemec Marcel Keizer a jeho nástupcem se nakonec stal Jorge Silas, s vedením uzavřel smlouvu platnou do konce příští sezony...

"Jorge Manuel Rebelo Fernandes, známý jako Silas, je novým trenérem Sportingu. Bývalý fotbalista se vrací do klubu, který dobře zná - za Sporting hrával v mládežnických kategoriích a teď povede hlavní tým za dalšími výzvami," uvedlo vedení v prohlášení na internetových stránkách.

Keizer ve Sportingu v polovině listopadu minulého roku nahradil Josého Peseira. S týmem ovládl oba domácí poháry, v lize ovšem Sporting jenom zpovzdálí sledoval mistrovské dostihy mezi Benficou a FC Porto a nejlepší nebyl ani vstup do nového ligového ročníku. V utkání o Superpohár přišel debakl 0:5 od Benfiky a v lize například senzační domácí porážka od Rio Ave, po níž se cesty obou stran rozešly.

Sportingu se následně ujal Leonel Pontes a ani ten nepřinesl zlepšení, Lvi naopak v září nevyhráli ani jeden ze čtyř soutěžních zápasů. Nejprve remizovali na půdě Boavisty, v dalším průběhu pak podlehli PSV Eindhoven, Famalicãu a včera v poháru Rio Ave.

Silas zatím nemá velké trenérské zkušenosti, jeho jediným zaměstnavatelem v tomto ohledu byl Belenenses, odkud byl před třemi týdny propuštěn.

Autor: Tomáš Pavlík / sporting.pt

Komentáře (21)

Přidat komentář
Han střelil první

Moc jsem nepochopil, proč ho Belenenses propustilo. To by nemusel být krok vedle.

Reagovat
Benfica

ale to budú musieť mať strpenie.. lebo s tým čo tam teraz je sa vyhrávať bude ťažko..

Reagovat
Han střelil první

Tak vyhrávat by se mělo, ale tuto sezónu na nahánění vás či Porta můžeme zapomenout.

Reagovat
Benfica

tak Sporting nevyhral už 5 zápasov v rade z toho 3 posledné domáce prehral.. Jasné, že čoskoro nejaká výhra príde, ale že by ste teraz začali ťahať nejakú dlhu šnúru o tom pochybujem. Evidentne tam Carvalho nechal niečo zhnité, ale dobré je aspoň to, že vedenie si to uvedomuje, len neviem či Varandas vie čo robí..

Reagovat
Han střelil první

S Carvalhem hlavně neodešlo carvalhovské myšlení.

Reagovat
Benfica

Reagovat
noustres

Sporting tradičně řeší problémy tím, že natře něco rezavého. Co čekají? Kolik barvy ještě budou muset koupit?

Reagovat
Benfica

to už nestačí len natierať, tam treba niečo úplne vymeniť..

Reagovat
noustres

Ať to zbouraj, založit jeden Benporto klub pro Portugalsko ať to ekonomicky ladí. Skoupit akademie a tahat všechno z latiny, ať je koryto pořádně plný

Reagovat
Benfica

Reagovat
C-M@ster

Díky všem, co se zapojili do #FEF.

Za týden znova!

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo se zapojil?

Reagovat
C-M@ster

No, podle předběžnejch odhadů to bylo něco přes 7 733 300 000 lidí.

Za mě úspěch.

Reagovat
STR

Už to psal někdo u minulého článku, kdo čekal něco od Keizera? Trenér který žádné větší úspěchy neměl. Sestava je taková jaká je, skoro bez duše. Připomíná mi to éru Bojinovu, Labyadu apod., Tato sezóna už je opět v trapu.

Reagovat
smazaný uživatel

Od Keizera asi zázraky nikto nečakal, ale tento Silas tiež nemá ktovieaké renomé.

Reagovat
Han střelil první

Jako Keizer byl rozporuplný, ale konec sezóny byl super a získal s námi dvě trofeje. Prostě jsem rád, že šel pryč, ale jeho angažmá určitě není průser.

Reagovat
FC Porto FC

Sporting začíná být jako Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Prej nema licenci, jsem zaslechl. Je to pravda?

Reagovat
noustres

Na co licenci?

Reagovat
smazaný uživatel

Trenovani. Podle toho zdroje nemuze byt na lavicce a musi tam posilat asistenta. Ale nikdo se nevyjadril, tak to asi je kec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele