27. září 2019 • 19:25

SESTŘIHY: Kladno slaví první výhru v extralize! Liberec zůstává neporažen

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Šelma ze severu stále nenašla přemožitele. Hokejisté vedoucího Liberce v 5. kole Tipsport extraligy vyhráli na ledě Litvínova 5:4 a udrželi neporazitelnost v nové sezoně. Kladno po zisku prvního bodu si připsalo i premiérové vítězství, na hřišti posledního Zlína vybojovalo tříbodovou výhru 2:1. Mladá Boleslav porazila úřadující mistry z Třince 4:3. Vítkovice prohrály doma s Kometou 0:3. Olomouc přehrál Pardubice v poměru 3:1. Hradec Králové skolil před vlastními fanoušky Spartu 4:2.



Zazářil Bruslař Najman, Bartošák střídal

Třinec už po minutě hry otevřel skóre. Domácí útočník Žejdl nedůrazným výhozem přihrál Hrňovi, jehož střelu dorazil Marcinko za gólmana Krošelje. Bruslařský klub odpověděl za necelé čtyři minuty zásluhou Pavla Musila, který se prosadil střelou před kruhem.

Za téměř dvě minuty dokonali Středočeši obrat. Obránce Pláněk naznačil střelu, ale místo toho přihrál na Najmana, který puk jemně tečoval a překonal brankáře Bartošáka. Hostující lavička si vyžádala trenérskou výzvu kvůli údajnému porušení pravidel, rozhodčí však posoudili gól jako regulérní.

Oceláři odpověděli za 95 vteřin. Vrána našel před brankou nikým nehlídaného Hrehorčáka, který zařídil nerozhodný stav a v sedmém extraligovém zápase se radoval z premiérové branky. Vedení na stranu Slezanů mohl strhnut Adamský, jehož střelu zastavil Krošelj lapačkou.

Gólová přestřelka pokračovala. Ševc přihrál volnému Vondrkovi, jehož střela se snesla za Bartošáka a na brankovišti byl nejrychlejší Skalický, jenž zaznamenal třetí gól domácích. Od druhé třetiny se místo Bartošáka postavil do branky Kváča.

Ve 32. minutě se před Kváčou objevil sám Zbořil, který však zamířil pouze do třineckého gólmana. Na druhé straně promáchl puk z bezprostřední blízkosti David Musil.

V 39. minutě přidal Najman druhou trefu v utkání. Jednadvacetiletý útočník zachytil na modré kotouč, vyměnil si ho s Janem Stránským a zakončením mezi kruhy zvýšil na dvougólový rozdíl. Vzápětí ujeli domácí do přečíslení dvou na jednoho, ale Šťastný po Žejdlově pasu zamířil jen do Kváči.

V úvodu závěrečné třetiny se netrefil zblízka Žejdl. V 48. minutě snížil Dravecký, který dostal puk do sítě před posunutím branky. Sudí uznali gól po zhlédnutí videozáznamu. Také Mladá Boleslav využila trenérské výzvy, která však původní verdikt nezměnila. Druhou asistenci večera zaznamenal Hrňa.

Dvoubrankový náskok mohl domácím vrátit Zohorna, jenže ležícího Kváču nepřekonal. Následně Bruslaři nevyužili ani dvouminutovou početní výhodu. Hosté se v závěru nedostali ani ke hře bez brankáře, jelikož se Hrňa nechal vyloučit. Středočeši tak dohráli závěr utkání v poklidu.

Mladá Boleslav zvítězila ve čtvrtém z pěti úvodních zápasů a bodově se na Oceláře dotáhla. Navíc sehrála o dva duely méně. Slezané, kteří před vlastními diváky naplno bodovali ve všech třech utkáních, si ve čtyřech venkovních soubojích připsali pouze bod.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "Pro nás bylo strašně důležité, že jsme se vrátili do zápasu po nepovedeném začátku, kdy jsme inkasovali. Bylo strašně důležité, že jsme dali dvě branky a otočili jsme to na 2:1. Pak jsme sice gól dostali, ale první třetinu jsme vyhráli, což bylo klíčové pro další vývoj. Bylo to vyrovnané a byli jsme šťastnější."

Václav Varaďa (Třinec): "Zápas byl velmi vyrovnaný. Měli jsme skvělý vstup do utkání, ta branka byla zasloužená, měli jsme skvělý pohyb, ale paradoxně nám ublížila do další fáze utkání. Nechali jsme si v první třetině dát tři laciné branky, které nás v konečném důsledku stály tento zápas. Ve druhé a třetí třetině to bylo hodně urputné a domácí dnes byli hladovější, hlavně v osobních soubojích, ať už v obranném nebo útočném pásmu, a to jim přineslo body. Nám to pouze přineslo cestu domů s prázdnou. Další zápas, který nás čeká v neděli, musíme odehrát lépe."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Třinec 4:3. Hosté celý zápas ztráceli, dva góly dal Najman
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:36. P. Musil, 06:32. Najman, 16:17. Skalický, 38:48. Najman

Hosté: 01:00. Marcinko, 08:07. Hrehorčák, 47:31. Dravecký

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Kurka – Šťastný, Žejdl, Pabiška – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – R. Zohorna, P. Musil, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Bartošák (21. Kváča) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Adámek, M. Doudera – Stránský, P. Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko (A), Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Kofroň, Hladonik, Adamský (C) – Polanský.

Rozhodčí

Hejduk, Šindel – Kajínek, Špringl

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna

Návštěva

3 221 diváků


 

Nový Rytíř Godla se osvědčil, Berani zůstávají na nule

Postavení obou týmů v tabulce se projevilo na hře a diváci na téměř zaplněném Zimním stadionu Luďka Čajky sledovali hlavně boj. Jako první měli větší tlak domácí, z čehož vyplynula přesilová hra, ve které však Godla, nová posila kladenského brankoviště, zasahovat nemusel.

Následně si vzali slovo Rytíři. Nejprve se dostal do samostatného úniku Zikmund, ale Kašíka nepřekonal. Následně zahrozil Valský a v 16. minutě otevřel skóre z hranice brankoviště Hajný. Za 57 sekund ale při Kautově vyloučení vyrovnal Švéd Palmberg, který si připsal první gól v české extralize.

Po 49 vteřinách druhé části musel odstoupit ze hry domácí brankář Kašík. Freibergs fauloval Jágra, který bruslí vrazil do Kašíka a zlínská opora musela přepustit své místo dvacetiletému Hufovi, který má za sebou v extralize pouze jediný start v play out v roce 2017.

Do vedení mohli jít Berani v polovině duelu, kdy seděl na trestné lavici právě Jágr, Freibergs ale trefil tyč. Další ztrátu domácí počítali krátce před koncem druhé třetiny, kdy po Austinově zákroku skončil s krvavým zraněním elitní centr Zlína Sedláček. Při souboji mu spadla přilba a duel pro něj skončil.

Ve závěrečné části byli mírně lepší hosté, což proměnili celkem snadno v gól v 53. minutě. Strnadovu lehkou střelu Huf neudržel v lapačce, čehož pohotově využil Stach. Domácí mohli vyrovnat za pár sekund, kdy chyboval za bránou Godla, ani zcela prázdná branka ale domácím ke gólu nestačila. Poslední možnost k prvnímu bodovému zisku v sezoně měl Zlín krátce před koncem při početní výhodě, nic překvapivého ale nevymyslel.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (Zlín): "Šli jsme do zápasu se šesti beky a třinácti útočníky. Nevěděli jsme totiž, jak se u některých hráčů vyvine zdravotní stav. Všichni nakonec hráli, ale ne všichni dohráli. Přišli jsme o Kašíka a Sedláčka, je to komplikace. Náš výkon nebyl optimální, není tam lehkost. Porážka je špatná. U Kašíka to vypadá na vazy, určitě to není na týden nebo na dva. Až budeme vědět konkrétní nález, budeme řešit, co bude dál."

David Čermák (Kladno): "Potkaly se dva týmy, které potřebovaly body. Chtěli jsme tady bodovat, hra tomu odpovídala. Byla neurovnaná. Každý tým byl chvíli lepší, za stavu 1:1 rozhodl náš gól. Bylo to o něm. Denis Godla odchytal velmi dobré utkaní. Měl velmi dobré zásahy, kdy to pro něj nebylo lehké. Gól inkasoval jen ze střely, kterou neviděl."

SESTŘIH: Zlín - Kladno 1:2. Kašík musel střídat, výhru vystřelil Stach
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:49. Palmberg

Hosté: 15:52. Hajný, 52:05. Stach

Sestavy

Domácí: Kašík (21. Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček – Szturc, P. Sedláček, Köhler – Dufek, Herman, Šlahař – Honejsek, Palmberg, Kubiš (A) – J. Ondráček, Popelka, Fryšara – Okál.

Hosté: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Zelingr, Kehar (A), Barinka, Smetana – Valský, Zikmund, Jágr (A) – Redlich, Stach, J. Strnad (C) – Hajný, Machač, O'Donnell – Š. Bláha, T. Kaut, Réway – Melka.

Rozhodčí

Hradil, Obadal – Ganger, Klouček

Stadion


 

Skvělý Vejmelka vynuloval soupeře podruhé v řadě

První třetina přinesla vyrovnaný hokej, hosté si přesto vytvořili dvougólový náskok. A to i zásluhou brankáře Vejmelky, který v páté minutě zneškodnil Stránského blafák z trestného střílení.

Šance měly oba týmy, Kometa ale byla produktivnější. Vzorově naložila hned s první přesilovkou: Zaťovič po rychlé kombinaci při hře pět na čtyři zblízka pouze nastavil hůl a ve 14. minutě otevřel skóre.

V podstatě hned po buly mohl zvýšit Plášek, ale z mezikruží Svobodou nepřekonal. Další snadný gól si připsal opět až Zaťovič, který 51 sekund před koncem první části zaskočil Svobodu švihem z levého křídla.

Vítkovice naopak dále plýtvaly časem a ani ve druhé třetině nedokázaly zužitkovat žádnou z nadějných situací před brankou Komety. Asi nejblíže byl v 32. minutě exbrněnský Mallet, ale v přesilovce zblízka trefil jen Vejmelkův beton.

Domácí naděje ještě ve 40. minutě zázračně uchránil Svoboda při dvojité příležitosti Muellera, ale ve 42. minutě Kometa opět udeřila z přesilovky a Orsava ranou bez přípravy zavěsil na 3:0.

Domácí se nezmohli ani gól, přestože dřeli až do konce. Stránský se sice sám protlačil až před Vejmelku, ten ale dokázal zakročit betonem a poradil i s dalšími pokusy domácích. Brno tak počtvrté v řadě bodovalo.

Ohlasy trenérů

Jakub Petr (Vítkovice): "Povedl se nám vstup do zápasu. Měli jsme agresivitu a pohyb, ale po inkasovaném gólu jsme zbytečně začali dělat hloupá rozhodnutí v klíčových zónách. Měli jsme tam několik ztrát, po kterých došlo k přečíslení, které Kometa naštěstí nevyužila. To si nemůžeme dovolit proti Kometě. Musíme se chovat chytřeji. Umrtvil nás třetí gól z přesilové hry. Kometa je hraje famózně, velmi těžko se to brání. Musím smeknout, že tým i za stavu 0:3 pracoval a vypracoval si spoustu šancí."

Kamil Pokorný (Kometa): "Jsme strašně rádi, že máme tři body. Důležité bylo, že Vejmelka hned na začátku chytil trestné střílení. Následně jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině to bylo o tom, jestli dáme třetí gól, nebo domácí sníží. Nechali jsme si to až na třetí třetinu, konečně jsme využili dvě přesilovky. Pak jsme byli trošku pasivní. Domácí tlačili, ale podržel nás vynikající Vejmelka. Hráli jsme koncentrovaně a zodpovědně a zápas jsme dotáhli k zaslouženému vítězství."

SESTŘIH: Vítkovice - Kometa Brno 0:3. Domácí neuspěli a poprvé tak nezískali ani bod
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 13:29. Zaťovič, 19:09. Zaťovič, 41:52. Orsava

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Černý, Trška, Šidlík, D. Krenželok, Výtisk (C), Kvasnička, Bodák – Roberts Bukarts, Š. Stránský (A), Lakatoš – Kurovský, Vopelka, Schleiss – Dej (A), E. Němec, Mallet – Baláž, Werbik, Guman.

Hosté: Vejmelka (Čiliak) – Baranka, O. Němec (A), Pyrochta, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec (A), Plášek ml. – Orsava, Lev, Kucsera – Jenyš, Süss, P. Kratochvíl.

Rozhodčí

Kika, Stano – Gebauer, Rampír

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

5 905 diváků


 

Tygří neporazitelnost prodloužil Krenželok

První šanci zápasu měl ve druhé minutě Zachar, ale Janus našel puk ve výstroji. Na druhé straně prověřil Peterse Jánošík, ale i liberecký brankář byl připraven. V šesté minutě ujížděl z pravého křídla Kašpar, americký brankář ale vyrazil puk betonem. Další šance přišla až v závěru první části, Hübl švihem trefil pouze Petružálka, který s bolestivou grimasou odjel na střídačku.

Ve druhé třetině se už diváci dočkali šesti branek. Nejprve prověřil ranou od modré čáry Januse Kotvan. V 24. minutě našel přesným pasem Hudáček Bulíře, který střelou z mezikruží otevřel skóre. Za 87 vteřin přidal druhou branku Lenc, jenž pohotově dorazil puk za bezmocného domácího brankáře.

Za 68 sekund domácí snížili. Jarůšek vypálil a Štich svým důrazem vstřelil svou první branku v litvínovském dresu po letním příchodu z Chomutova. Vyrovnal se ale Vervě nepodařilo a naopak ve 33. minutě podnikli úspěšný výpad hosté. Lenc ideálním pasem našel Filippiho, který nedal Janusovi šanci.

V 37. minutě Litvínov opět zkorigoval stav. Jánošík krásnou přihrávkou trefil přesně hůl Jurčíka, pro kterého nebyl problém doklepnout puk do sítě. V závěru prostřední části hosté opět odskočili na rozdíl dvou branek. Přesilovou hru pěti proti třem proměnil ve svou druhou brankou v zápase Bulíř.

V 43. minutě našel Petružálek Hübla a ten snížil na 3:4. Byla to jeho 336. branka v základní části samostatné české ligy a překonal tak rekord Petra Tona (335 gólů). Celkově má Hübl na kontě v nejvyšší soutěži 363 branek.

O dvě minuty později se na druhé straně radoval Jelínek, domácí lavička si ale vyžádala trenérskou výzvu a rozhodčí po přezkoumání branku neuznali. V 48. minutě se už Bílí Tygři znovu prosadili. Douderovu chybu potrestal ranou nad vyrážečku Krenželok.

Litvínov se ale rychle dokázal opět vzpamatovat a Válek snížil na 4:5. Vyrovnat mohl Gerhát, Peters všal svůj tým v důležité chvíli podržel. Litvínov to v závěru zkoušel bez brankáře, hosté si už svůj náskok vzít nenechali.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Jsme zklamaní z prohry. Liberec nám dal rychlé dvě branky, poté si utkání už hlídal. Vždycky se nám podařilo snížit, ale hosté vždy dokázali odskočit. V závěru se nám už vyrovnat nepovedlo."

Patrik Augusta (Liberec): "Jsme spokojeni s vítězstvím. Bylo to vyrovnané a těžké utkání. V určitých fázích, kdy jsme měli navrch, jsme našimi chybami soupeři darovali život, aby se k nám přiblížil. Závěr jsme zvládli a jsme rádi za vítězství, které nebylo vůbec jednoduché."

SESTŘIH: Litvínov - Liberec 4:5. Domácí se snažili celý zápas vyrovnat, ale Liberec vždy utekl
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:43. Štich, 36:15. Jurčík, 42:51. V. Hübl, 50:02. Válek

Hosté: 23:58. Bulíř, 25:35. Lenc, 32:27. Filippi, 38:38. Bulíř, 47:13. L. Krenželok

Sestavy

Domácí: Janus (Honzík) – Trončinský, L. Doudera, J. Říha, Ščotka, Štich, Jánošík, Kubát – Gerhát, V. Hübl (A), Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Kašpar (A) – Válek, J. Mikúš, Zygmunt – Jurčík, Helt, Trávníček (C).

Hosté: Peters (Schwarz) – T. Hanousek, Šmíd (A), Kotvan, Knot, Derner, Graborenko, Kolmann – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, A. Musil, J. Vlach.

Rozhodčí

Pešina, Micka – Lhotský, Svoboda

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

4 538 diváků


 

Spartu srazil dvěma góly Smoleňák

Už na konci druhé minuty byl ve velké šanci Radovan Pavlík, radost mu ale sebral brankář Sedláček. Ani jeho protějšek Mazanec se nenechal zahanbit, když schoval do lapačky puk po střele Buchteleho, jenž zakončil přečíslení dvou na jednoho s Růžičkou. Další příležitosti měli Chalupa a Sukeľ, ale když se neujala ani Rosandičova rána, vydrželo bezbrankové skóre až do první přestávky.

Zkraje druhé části se při šancích sparťanů dvakrát vyznamenal Mazanec. Přesně po 25 odehraných minutách se vůbec poprvé v utkání vylučovalo, ale hříšník Košťálek pykal jen 41 sekund. Sedláček sice ještě skvěle vykryl Jerglovo zakončení z kruhu bez přípravy, následně se však před něho po buly dostal osamocený Smoleňák a blafákem do bekhendu otevřel skóre. Odpovědět mohl brzy Řepík, jenže tvrdou ranou po ledě minul.

V polovině základní hrací doby napřáhl Filip Pavlík a Sedláček za pomoci levé tyčky vytěsnil puk levým betonem. Vzápětí byl prvním potrestaným hráčem domácích Zámorský, jeho spoluhráči se však bez větších potíží ubránili. Pražané se přesto dočkali vyrovnání, když ve 38. minutě dostal kotouč za Mazancova záda Forman.

Ve třetím dějství nejprve zachránila Sedláčka branková konstrukce, která zazvonila za jeho zády po Perretově ráně, jenže ve 48. minutě zaspala defenziva Sparty. Zámorský tak mohl nádherným pasem oslovit najíždějícího Radovana Pavlíka, který překonal tváří v tvář Sedláčka. Ten navíc za tři minuty inkasoval znovu, když si chuť spravil Perret.

Vyloučení Zámorského zkomplikovalo Východočechům závěr, neboť vteřinu po jeho návratu na led využil situaci ke snížení ranou z kruhu v 54. minutě Růžička. Rozhodnout mohl nedlouho poté Smoleňák, ale Sedláček byl proti. Smoleňák však slavil podruhé v utkání v čase 59:24 po přesné střele do prázdné branky při power play Pražanů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Jsme šťastní, že jsme dokázali porazit tak silný tým. Sparta tady podle mého názoru hrála dvě třetiny velmi dobře. A ta její kvalita v útoku nám dělala velké problémy. Zejména ve druhé třetině nás dostávali pod velký tlak a tam myslím, že jen díky Marku Mazancovi byl stav nerozhodný. Ve třetí třetině jsme odvedli náš nejlepší výkon a Spartu přehrávali. Moc si toho vážíme, ale dál zůstáváme pokorní do dalších zápasů."

Uwe Krupp (Sparta): "Chtěl bych pogratulovat Hradci k zisku bodů. Myslím, že jsme odehráli velmi dobrou první třetinu. Čekali jsme, že domácí budou agresivní, což se tak i stalo, ale my jsme na to byli dobře připravení. Měli jsme tam několik šancí, jenže jsme je nevyužili. Pak jsme udělali chybu při oslabení, když jsme nechali Smoleňáka samotného a Hradec skóroval. Vyrovnali jsme ale a předvedli pár dobrých věcí, ale ve třetí třetině jsme zase doháněli manko. Prohrávali jsme 1:2 a pak i 1:3. Gól na konci v power play je prostě jen střelou do prázdné branky, ale jinak si myslím, že předchozí tři inkasované góly přišly až příliš laciných chybách, které nesmíme dělat."

SESTŘIH: Mountfield HK - Sparta 4:2. Smoleňák dvěma góly rozhodl o výhře domácích
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 25:41. Smoleňák, 47:53. R. Pavlík, 50:55. Perret, 59:24. Smoleňák

Hosté: 37:11. Forman, 53:13. V. Růžička

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Gaspar, F. Pavlík, Rosandić – Miškář, Bičevskis, Perret – Smoleňák (C), Rákos, Červený (A) – Paulovič, Cingel, R. Pavlík (A) – Jergl, Kubík, M. Chalupa – R. Pilař.

Hosté: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Košťálek, Polášek (A), Ďaloga, T. Pavelka, M. Jandus – Kudrna, Pech (A), Forman – Buchtele, V. Růžička, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Říčka – Dočekal, Klíma, Dvořáček.

Rozhodčí

Jeřábek, Lacina – Brejcha, Komárek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

5407 diváků


 

Štěpánek při premiéře Dynamu nepomohl

Hanáci se ujali vedení už po 79 vteřinách. Irgl uvolnil rozjetého Strapače, který překonal Štěpánka blafákem do forhendu. Ve čtvrté minutě mohl vyrovnat z úniku Hovorka, ale ztroskotal na Lukášovi. Domácí gólman si poradil i s tečí Harjua. Olomoučtí se ubránili i při Klimkově trestu a potom mohl zvýšit Kolouch.

Ve 14. minutě ještě neuspěl v šanci Harju, ale v pokračující akci se trefil obránce Holland. Vzápětí Dynamo hrozilo i v oslabení při Eklundově trestu. Harju ale brejk nedotáhl, protože mu sebral puk Strapáč a obránce Mikuš minul branku.

V úvodu druhé části skončilo těsně vedle Štěpánkovy branky Vyrůbalíkovo tečované nahození a o chvíli později přečíslení Ostřížka s Klimkem překazil Ivan. V 28. minutě se domácí dočkali opět vedení. Po Strapáčově přihrávce se dostal před Štěpánka Irgl a nadvakrát jej překonal.

Odpovědět mohl Matýs, ale jeho možnost překazil faulem Skladaný. Olomouc se ubránila i při Švrčkově trestu. Machalovi zabránil v zakončení Škůrek a z brejku zahrozili Strapáč s Irglem, který se při přečíslení ke koncovce nedostal, ale prověřil Štěpánka o chvíli později.

Ve 49. minutě se domácí radovali z pojistky vedení, ale gól podle videorozhodčího nepadl. Potom si Štěpánek poradil s tečí Skladaného. Hosté se ubránili při Machačově trestu a v 55. minutě ztroskotal opět Skladaný na pardubickém gólmanovi. V závěru mohl při Švrčkově trestu vyrovnat Mandát, ale zamířil jen do Lukáše. Konečný výsledek stanovil těsně před koncem Kolouch.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Musím poděkovat našim chlapcům, že zvrátili nepříznivý vývoj utkání. V první třetině jsme byli špatní, ač jsme šli do vedení. Řekli jsme si, že takhle hrát nelze, že to není náš výkon a musí to být úplně jiné mužstvo. Od druhé třetiny jsme byli lehce lepší a výkon už měl slušné parametry. Není to ale ještě úplně ono. Nedaří se nám tak, jak bychom chtěli. Doufám, že s přibývajícími utkáními se to bude jenom zlepšovat."

Radek Bělohlav (Pardubice): První třetinu jsme měli vyhrát o gól nebo o dva. Zápas by se pak vyvíjel jinak. První třetina se nám povedla, ale nejsme schopní dát víc gólu. Naopak ve druhé třetině jsme byli o krok pozadu. Když nezačneme dávat góly, tak si nemůžeme dovolit ten luxus nějaký dostat. Když už jsme si urazili štěstěnu v první třetině, tak vyrovnání nepřišlo ani v power play. Šance tam byly a musíme začít dávat góly, jinak ty zápasy nezačneme vyhrávat."

SESTŘIH: Olomouc - Pardubice 3:1. Dynamo prohrálo, poslední gól zápasu vstřelil Kolouch
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:19. Strapáč, 27:04. Irgl, 60:00. Kolouch

Hosté: 13:52. Holland

Sestavy

Domácí: Lukáš (Konrád) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Ostřížek, J. Knotek (A), Klimek – Strapáč, Kolouch, Irgl – Burian, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Skladaný, Hecl.

Hosté: Štěpánek (Kacetl) – Eklund, Holland, J. Kolář (C), Piché, Mikuš, J. Zdráhal, Ivan – Machala, Mandát (A), Hovorka – Harju, R. Kousal, J. Kloz – Látal, Poulíček (A), Rouha – Machač, Pochobradský, Matýs.

Rozhodčí

Šír, Veselý – Lučan, Kis

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4197 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

SE SIMONOU: Vítejte v kavárně Jakuba Koreise! Rozjel nový byznys, sám v ní obsluhuje
Video se připravuje ...

Zlínský útočník Jakub Herman se snaží dostat z dohledu Martina Réwaye z Kladna
Zlínský útočník Jakub Herman se snaží dostat z dohledu Martina Réwaye z Kladna

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud