bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozbřesk nad kariérou Tomáše Jurča?

28. září 2019, 11:00

Josef Potůček

Nad dalším působením slovenského útočníka v NHL se v posledních letech smrákalo. Letní podpis jednoletého kontraktu s Edmontonem však pomyslná mračna částečně rozehnal a dosud povedená příprava na nadcházející sezónu mezi nimi nechala dokonce propustit trochu slunečních paprsků.

Jurčo v noci na pátek přispěl v přípravném duelu na ledě Winnipegu k výhře Olejářů 5:3 dvěma góly. V první třetině srovnával na 1:1 a v 50. minutě za stavu 3:3 vstřelil vítěznou branku. Ve druhé periodě navíc asistoval u přesilovkové trefy Connora McDavida. Po zásluze tak byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

„Odehrál jsem dobrý mač. Čím se cítím komfortněji, tím lepší výkony podávám. Myslím, že ve Winnipegu to bylo na ledě dostatečně vidět,“ pochvaloval si Jurčo na oficiálních webových stránkách Oilers.

Košický rodák tak navázal na své první povedené představení v přípravě, kdy byl po utkání ve Vancouveru též volen mezi tři nejlepší hráče, když zaznamenal dva body (1+1).

Mezitím Jurčo nastoupil ještě do následné domácí odvety s Canucks. Debakl 1:6 sice neodvrátil, ani jej bodově nekorigoval, přesto byl společně s forvardem Alexem Chiassonem jediným hráčem Naftařů, jenž měl kladné hodnocení pobytu na ledě (+1).

Spojení někdejší celkové pětatřicítky vstupního draftu do NHL roku 2011 s Edmontonem se tak zatím jeví slibně. Pro generálního manažera Kena Hollanda přitom nebylo jeho angažování nikterak velkým riskem. S gáží 750 tisíc dolarů není pro tamní mzdový rozpočet významnou položkou. V edmontonské organizaci může pouze příjemně překvapit.

K nejvíce utkáním v jedné sezóně stanul šestadvacetiletý útočník v ročníku 2014-15, kdy ještě v dresu detroitských Red Wings odehrál 63 partií. Pak již měly součty jeho zápasů klesající tendenci. V Detroitu se pohyboval na hraně sestavy, pravidelně se vracel na farmu do Grand Rapids.

Výměna do Chicaga na konci přestupového období roku 2017 měla jeho povadající kariéru oživit. Ačkoliv zde o následném létě prodloužil smlouvu, celkově za Chicago zaznamenal jen 42 startů (7+4). Loni se již dalšího setrvání ve Větrném městě nedočkal. Místo toho se upsal Springfieldu, záložnímu týmu Floridy Panthers, odkud se na závěr sezóny přesunul do Charlotte, aby zde později vyhrál Calder Cup. V jeho případě již podruhé. Poprvé se z jeho zisku radoval v sezóně 2012-13, tehdy ještě v Grand Rapids.

Právě působení ve farmářském celku Caroliny Jurčovi náramně sedlo. V základní části i v playoff sbíral v průměru bod na zápas. Na ledě tvořil údernou česko-slovenskou spojku s Martinem Nečasem a hlavně neunikl opětovné pozornosti skautů a generálních manažerů.

Hned první den po otevření letošního trhu s volnými hráči si tak Tomáš Jurčo plácnul s GM Hollandem a zatím vše nasvědčuje tomu, že imaginární mračna nad jeho kariérou v NHL by se přece jen mohla rozestoupit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.