Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kudějovou dělilo od medaile 99 setin, ve finále kajakářek skončila čtvrtá

Kajakářka Kateřina Kudějová skončila na mistrovství světa ve vodním slalomu v Seu d'Urgell čtvrtá, od medaile ji dělilo 99 setin sekundy. Titul získala Slovinka Eva Terčeljová, která dosáhla životního úspěchu, stejně jako vítěz závodu kanoistů Francouz Cédric Joly. Čeští reprezentanti se do finále nedostali, devatenáctiletý Vojtěch Heger však kanoistům díky 13. místu v semifinále zajistil účastnické místo na olympijských hrách v Tokiu.

Kateřina Kudějová
zdroj: ČT4 autor: Martin Hladík

"Jsem šťastná, protože se mi ani nesnilo, že se dostanu takhle vysoko. Byla jsem strašně ráda jen za finále," řekla Kudějová novinářům.

Kudějová zajela v semifinále druhý čas, v boji o medaile se však mistryně světa z roku 2015 musela sklonit před třemi soupeřkami, které předvedly rovněž bezchybnou jízdu.

"Na začátku mi to tam trochu skřípalo, alespoň mám takový pocit. Čas byl ale ještě rychlejší než v první jízdě, takže jsem velice spokojená," uvedla devětadvacetiletá česká závodnice, které se nevydařila první část sezony.

Ve druhé se ale pravidelně dostávala do finálových jízd a sezonu zakončila nejlepším výsledkem ve Španělsku.

"Řekla jsem si, že už to dál takhle nepůjde a že se musím srovnat. Začala jsem na závody nastupovat s něčím jiným a nějak jsem to prolomila," řekla Kudějová, která na MS získala i bonusové body do české národní kvalifikace o olympiádu.

Nejrychlejší byla Terčeljová, jež zvítězila o 42 setin před australskou hvězdou Jessicou Foxovou, která obhajovala titul z předchozích dvou let. Před Kudějovou skončila ještě Novozélanďanka Luuka Jonesová.

Za Jolym, který vybojoval první velkou individuální medaili v kariéře, skončili Španěl Ander Elosegi a Slovinec Luka Božič.

Hegera připravil o finále dotek na dvanácté brance. "Hodně mě to mrzí. Byl malý, líznul jsem to vestou. Asi se mi bude o té dvanácté bráně zdát ještě dlouho," řekl devatenáctiletý debutant na seniorském šampionátu. Tomáš Rak skončil v semifinále dvacátý a Lukáš Rohan obsadil 26. místo.

"Na mistrovství jsem jel s tím, že si to chci užít, získat zkušenosti a snažit se vyjet olympijské místo. I když jsem si myslel, že o něj pojede Lukáš (Rohan) s Tomášem (Rakem). Jsem rád, že jsem ho vyjel a uvidí se příští rok, kdo na olympiádu pojede," řekl Heger, kterému se povedlo skončit do jedenácté příčky redukovaného pořadí.

Výsledky mistrovství světa ve vodním slalomu:

C1 muži: 1. Joly (Fr.) 90,84 (0 trest. sekund), 2. Elosegi (Šp.) -0,51 (0), 3. Božič (Slovin.) -1,08 (2), ...v semifinále 13. V. Heger, 20. Rak, 26. Rohan.

K1 ženy: 1. Terčeljová (Slovin.) 94,27 (0), 2. Foxová (Austr.) -0,42 (0), 3. Jonesová (N. Zél.) -0,50 (0), 4. Kudějová -1,49 (0), ...v semifinále 15. A. Hilgertová, 26. Vojtová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články