Klausovi pobočníci zvoleni. Jednomu je zle, když slyší slovo Soros

28.09.2019 16:43

Po předsedovi Václavu Klausovi volilo hnutí Trikolóra na svém ustavujícím sněmu rovněž trojici místopředsedů. Zvolena byla poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková a rovněž Norbert Hlaváček a Jan Tesař.

Klausovi pobočníci zvoleni. Jednomu je zle, když slyší slovo Soros
Foto: Jakub Vosáhlo
Popisek: Václav Klaus a Zuzana Majerová Zahradníková pod vlajkami Trikolóry

Zuzana Majerová Zahradníková měla ze všech kandidátů na místopředsedy jednoznačně největší úspěch v podobě potlesku vestoje, její projev byl také jednoznačně nejdelší. Tomu odpovídal i výsledek, když ze 182 hlasujících získala 164 hlasů. „Stojíme dnes u stavby hráze proti vodám, které hrozí zaplavit vše, na co jsme my vlastenci a konzervativci tak pyšní,“ zaznělo v něm mimo jiné.

Být dnes normální vyžaduje obrovskou sílu a odvahu. Třeba slovo progres, česky pokrok, je dnes používáno pro likvidaci všeho doposud významného a důležitého.

„Právě teď tady píšeme historii. V duchu pokory a úcty k tomu, co nám zanechali naši předkové. V duchu logosu, řádu, který přinesl naší civilizaci takový úspěch,“ řekla dále Majerová Zahradníková.

„Chceme být hradbou proti chaosu. Chceme být majákem pro ty, kteří už na otevřeném moři šílenství ztráceli orientaci,“ gradovala svůj projev.

Dalším místopředsedou byl zvolen Norbert Hlaváček, který získal 129 hlasů. Ten ve svém kandidátském projevu řekl: „Nastupuje snaha, aby za nás rozhodovaly tzv. ‚elity‘, různí dobrodějové nebo děti. Čím dál častěji si při sledování dnešního dění vzpomíná na Orwellovu knihu 1984. Je posouván význam některých slov, zatímco jiná už se nesmí vyslovit, aniž by byl člověk osočován.“

Třetí místopředseda Jan Tesař se svěřil, že když dnes slyší některá slova, má velmi nelibé pocity. „Pokud slyším termíny jako multikulti výchova, inkluze, genderová vyváženost, manželství homosexuálů, umírněný muslim, Soros, Juncker, Greta nebo dotace, necítím pocity libosti, ale smutku a rozladění,“ vyznal se. Tesař nakonec získal 134 hlasů.

A protože Trikolóra má ve stanovách, že počet hlasů rozhoduje o pořadí místopředsedů, byla Zuzana Majerová Zahradníková zvolena první místopředsedkyní, Jan Tesař druhým, a Norbert Hlaváček třetím místopředsedou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…