Do finále v Zhuhai postoupili De Minaur a Mannarino

28. 9. 2019, 21:49
Aktuality 2
ATP ZHUHAI - Do finále turnaje ATP 250 v čínském Zhuhai se dostali Adrian Mannarino a Alex De Minaur, kteří v semifinále vyřadili soupeře ze Španělska. Francouz zdolal Alberta Ramose, dvacetiletý Australan pak snadno přehrál druhého nasazeného Roberta Bautistu.
Alex De Minaur

Když Alex De Minaur letos postoupil do semifinále, pokaždé z toho byl nakonec titul. Ten premiérový slavil v lednu v Sydney, druhý v červenci v Atlantě. Potvrdit tuto stoprocentní bilanci může zítra v Zhuhai, kde v dnešním semifinále porazil jednoznačně 6-2 6-2 světovou desítku Roberta Bautistu.

"Hrál jsem se zavřenýma očima," komentoval s nadsázkou De Minaur. "Neudělal jsem snad nic špatně. Byl to ode mě skvělý výkon," uvedl po svém druhém skalpu hráče Top 10. Ten první si připsal na US Open proti Keii Nišikorimu.

"Dnes jsem předvedl velmi dobrý výkon. Teď je to o tom, přenést hru i do dalších zápasů. Pokud se mi to bude dařit každý týden, tak se budu dostávat do závěrečných kol, budu porážet ty nejlepší soupeře a získávat tituly. Všechno je to o psychice," dodal dvacetiletý Australan.



Ve svém celkově pátém finále bude De Minaur, který v předchozích kolech vyřadil krajana Millmana, Brita Murrayho a Chorvata Čoriče, čelit poprvé o jedenáct let staršímu Adrianu Mannarinovi. Francouzský tenista si v semifinále poradil 6-0 4-6 6-1 se Španělem Albertem Ramosem.

"Mannarino je ošidný soupeř, který tady tento týden porazil dobré soupeře a hraje skvělý tenis. Vím, že to bude strašně těžké finále a úplně jiný zápas, než jsem tady hrál. Musím se připravit na boj a spoustu skvělých výměn," uvedl De Minaur.

Mannarino je ve finále poosmé v kariéře. Svůj jediný titul získal až na sedmý finálový pokus letos na trávě v Hertogenboschi, kde se stal nejstarším novým šampionem turnaje ATP.

• ATP 250 ZHUHAI •
Čína, tv. povrch, 1.000.000 dolarů
sobotní výsledky (28. 09. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
De Minaur (7-Austr.) - Bautista (2-Šp.) 6-2 6-2
Mannarino (Fr.) - Ramos (8-Šp.) 6-0 4-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Mantra
bych taky už kopnul do prdele :-) Von postoupí po odstoupení Fucsa a následně nenastoupí. To není Tomic ale Komic :-D Mě nevadí ani jeho lenost, ale jho vychcanost, beru že to dělá pr peníze, práce co je dobrá se hodí, ale takový to vochcávání věcí mi vadí i v nesportovním světě.
Reagovat
EllNino
on ale nastoupil ... 2:2 skreč
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist