29. září 2019 • 05:58

To je forma! Pastrňák v poslední přípravě na NHL nastřílel hattrick

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledním přípravném utkání Bostonu Bruins na novou sezonu NHL zazářil David Pastrňák. Pod vysokou výhru 8:2 nad Chicagem Blackhawks se podepsal hattrickem a nahrávkou, přesto byl zvolen až druhou hvězdou utkání. Tou první byl jeho spoluhráč Jake DeBrusk, který měl úplně stejnou bilanci. Chicago nicméně nastoupilo se záložním týmem, všechny hvězdy už jsou v Evropě, kde odehrají v pátek v Praze zápas proti Philadelphia Flyers.



Třiadvacetiletý Pastrňák, nejproduktivnější český hráč minulé sezony NHL, se zdá být před startem soutěže ve formě. V přípravě nastoupil podruhé a opět bodoval. V pondělí si při vítězství nad Philadelphií 4:3 v prodloužení připsal dvě přihrávky.

Proti Blackhawks se majitel Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hráče z posledních tří let zapsal do statistik nejdříve v 16. minutě přihrávkou u branky Jakea DeBruska v přesilové hře na 3:0.

V další početní výhodě 83 sekund před koncem úvodního dějství už Pastrňák skóroval. Gólmana Kevina Lankinena, který dovedl Finsko ke zlatu na květnovém mistrovství světa v Bratislavě, překonal střelou z levého kruhu a zařídil čtyřbrankový náskok. Ve 29. minutě vyjel Pastrňák zpoza branky, prostřelil Lankinena na bližší tyč a zvýšil na 5:0.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Chicago

Hattrick dovršil po 62 sekundách závěrečné části. Po přihrávce Toreyho Kruga z rohu vlastního pásma na útočnou modrou čáru si Pastrňák blafákem do bekhendu mezi betony vychutnal Matta Tomkinse, který od poloviny utkání chytal za Blackhawks, a zvýšil na 7:1. Vzápětí dovršil hattrick i DeBrusk, rovněž autor čtyř bodů. Za Boston, který vstoupí do sezony ve čtvrtek v Dallasu, nastoupil i obránce Jakub Zbořil, chyběl zraněný centr David Krejčí.

Chicago nastoupilo s hráči z farmy, protože hlavní část týmu Blackhawks včetně útočníků Davida Kämpfa a Dominika Kubalíka je od pátku v Berlíně. Tam dnes nastoupí proti tamním Eisbären a v pátek zahájí soutěžní ročník v pražské O2 areně zápasem s Philadelphií.

Dvaadvacetiletý Chlapík skóroval v letošní přípravě podruhé při svém třetím startu. Ve středu bodoval premiérově a vítězným gólem přispěl k vítězství ve Vancouveru 6:2. V Montrealu v čase 57:43 opět získal Senators vedení 3:2, ale Canadiens zápas otočili a nastavení rozhodl Nick Suzuki.

Filip Chlapík (78) využil hrubky Careyho Price a skórovalFoto Reuters / Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports

Chlapík při svém gólu využil zaváhání brankáře Careyho Price, který chybně rozehrál z levého kruhu. Český útočník to vystihl před modrou čárou, přehodil si puk z bekhendu na forhend a poslal jej mimo dosah hvězdy Canadiens. Price se marně snažil skokem do brankoviště situaci zachránit. Senators čeká vstup do ročníku ve středu v Torontu.

Hájek ve čtvrtém startu v letošním testovacím období zaznamenal první bod. Připsal si druhou asistenci u gólu Tonyho DeAngela, který ve 46. minutě vyrovnal na 2:2. Výhru Islanders ale zařídil vítěznou brankou Matthew Barzal a výsledek pojistil Adam Pelech. Rangers, za které hrál i útočník Filip Chytil, čeká první soutěžní duel ve čtvrtek proti Winnipegu.

Předpokládaná jednička Calgary Rittich, který v předešlých třech duelech v přípravě za 125 minut inkasoval z 32 střel jen jednou, držel proti Edmontonu čistý štít do 51. minuty a Flames vedli od první třetiny 2:0 po gólech Tobiase Reidera a Milana Lucice, který proměnil přesilovku.

Ritticha překonal rovněž v početní výhodě Gaetan Haas, který zblízka usměrnil za odchovance Jihlavy přihrávku Joakima Nygarda. Za 31 sekund našel stejný hráč před Rittichem Zacka Kassiana a bylo to 2:2. V čase 54:21 ale strhl výhru na stranu Calgary druhým gólem v utkání Rieder. V dresu vítězů nechyběl útočník Michael Frolík. Calgary odstartuje ročník ve čtvrtek v Denveru proti Coloradu.

Dallas, v jehož barvách hráli bek Roman Polák a útočník Radek Faksa, zvítězil doma na Coloradem 4:3 po samostatných nájezdech. Za poražené Avalanche chytal Philipp Grubauer a Pavel Francouz byl připraven na lavičce. Za Tampu Bay při prohře 0:1 po samostatných nájezdech s Floridou nastoupili zadák Jan Rutta i útočník Ondřej Palát. Bek Bek Filip Hronek oblékl dres Detroitu v duelu v Torontu a musel strávit debakl 0:5.

Výsledky:

Boston - Chicago 8:2 (4:0, 2:1, 2:1)
Branky: 12., 16. a 54. DeBrusk (na druhou Pastrňák), 19., 29. a 42. Pastrňák, 12. Coyle, 34. Kuhlman - 32. Kurashev, 60. Söderlund.

Pittsburgh - Buffalo 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky: 29. Hörnqvist, 30. Rust - 32. Scandella, 52. Girgensons, rozhodující sam. nájezd Mittelstadt.

Dallas - Colorado 4:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 2:1 - 0:0)
Branky: 34. Seguin, 57. Pavelski, 59. Benn, rozhodující sam. nájezd Radulov - 12. Kadri, 12. Burakovsky, 47. Donskoi.

New York Islanders - New York Rangers 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Branky: 40. Dal Colle, 45. Bailey, 58. Barzal, 60. Pelech - 33. Naměstnikov, 46. DeAngelo (Hájek).

Tampa - Florida 0:1 po sam. nájezdech
Rozhodující sam. nájezd Trocheck.

Toronto - Detroit 5:0 (1:0, 4:0, 0:0)
Branky: 1. Johnsson, 27. Moore, 29. Nylander, 30. Matthews, 37. Tavares.

Montreal - Ottawa 4:3 v prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Branky: 17. Danault, 26. Tatar, 60. Gallagher, 65. Suzuki - 30. Ryan, 31. Duclair, 58. Chlapík.

Calgary - Edmonton 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Branky: 27. a 55. Rieder, 30. Lucic - 51. Haas, 52. Kassian. Brankář David Rittich (Calgary) odchytal celý zápas, z 28 střel inkasoval dvě branky a úspěšnost zákroků měl 92,9 procenta.

Anaheim - Arizona 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky: 34. Silfverberg, 46. Lindholm - 8. Hinostroza.

David Pastrňák nedal nováčkovi Mattu Tompkinsovi žádnou šanci
David Pastrňák nedal nováčkovi Mattu Tompkinsovi žádnou šanci

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud