Zprávy / Pozvánky

Festival 3Kino propojí téma svobody

Festival 3Kino propojí téma svobody

redakce | Zprávy / Pozvánky | 29.09.2019

Již pošesté se bude v Praze konat Mezinárodní filmový festival 3Kino, zaměřený na středoevropskou kinematografii. Od 10. do 15. října budou v sálech pražských kin Lucerna, Světozor, Atlas a Evald uvedeny filmové novinky od takových osobností jako je Agnieszka Holland, Krzysztof Zanussi nebo Václav Marhoul. Na diváky čeká bezmála 60 filmových projekcí, které letos propojuje téma svobody. Festival zahájí předpremiéra snímku Černý Mercedes režiséra Janusze Majewskeho odehrávajícího se ve Varšavě roku 1941. Úplně poprvé pak odborná porota udělí na slavnostním galavečeru 14. října v kině Lucerna cenu v kategorii hraný film.

V soutěžní sekci MFF 3Kino je letos zařazeno 11 snímků. Českými zástupci jsou filmy Staříci Martina Duška a Ondřeje Provazníka a Tiché doteky Michala Hogenauera. Dále budou soutěžit maďarské snímky Jeden den režisérky Zsófie Szilágyi, Rozkvetlé údolí László Csujy a Trezor Pétera Bergendyho. Nejsilnější je polská účast. Soutěžit budou filmy 7 citů Marka Koterskiho, Černý Mercedes Janusze Majewskeho, Éter Krzysztofa Zanussiho, Pan Jones Agnieszky Holland, Zábava, zábava Kingy Debske a Železný most Moniky Jordan-Młodzianowske.

Festival také připomene 30. výročí konání Festivalu nezávislé československé kultury v polské Vratislavi i demokratických změn regionu. V letošním programu jsou tedy zařazeny snímky, které propojuje právě téma svobody či boje za ni. Uvedeny budou v sekcích Ostrovy svobody a Svobodné filmy po roce 89. Další festivalovou sekcí je Retrospektiva, v níž se letos budou promítat snímky Dvojí svět hotelu Pacifik a Excentrici Janusze Majewskeho. A také filmy Moje dcery krávy a Hel Kingy Debské. V posledním jmenovaném filmu polské režisérky, která studovala také na pražské FAMU, si zahrála Aňa Geislerová. Mezi festivalovými hosty budou letos například polský filmový a divadelní režisér a scenárista Krzysztof Zanussi, český režisér Václav Marhoul, polská režisérka Kinga Debska a další.

A taky se podívej na hezkou znělku MFF 3Kino. Odkaz na Juraje Herze - film Pasáž, fanoušci poznají. Hudba a závěrečné slovo - Petr Marek.

Info

Mezinárodní filmový festival 3Kino
10. - 15. 10. 2019
Praha
fb událost

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Koncerty Rachot květen

redakce 26.04.2024

Projekt RuinsZu tvoří jádro skupiny Zu basista Massimo Pupillo a saxofonista Luca T. Mai společně s bubeníkem Tatsuyou Yoshidou, který vystupuje pod názvem Ruins Alone.

Fink i Fil Bo Riva se představí v Praze

redakce 25.04.2024

Na letošní rok indiepopový písničkář Fil Bo Riva chystá comeback – název nového singlu Lost in Life mluví za vše.

Seun Kuti & Egypt 80 v Arše+

redakce 25.04.2024

Na přání Fely Kutiho převzal Seun Kuti po jeho smrti vedení skupiny Egypt 80, která přes změny v sestavě funguje dodnes.

Na Still House Plants zbývají poslední lístky

redakce 24.04.2024

Na imaginárním poli britských kytarových kapel by se Still House Plants ukrývali někde v zarostlém rohu za strašákem.

Drsný jižanský gospel The Staples Jr. Singers v Akropoli

redakce 24.04.2024

Vypátrat původní členy The Staples Jr. Singers tedy nebylo snadné, ale výsledek předčil očekávání.

Tramhaus představí debutové album v Bike_Jesus

redakce 23.04.2024

Jediný český koncert Tramhaus v letošním roce proběhne ve středu 30. října v pražském klubu Bike_Jesus, kde vystoupí také místní Vellocet Roll. Celý večer orámuje svým DJ setem jedinečný Kabal.

Reinkarnace Justina Pearsona se superbandem Deaf Club

redakce 23.04.2024

Na turné doplněni kapelou Fuck Money (Three OneG) nenechají jedno triko suché.

Kuntari a Julek Ploski v Divadle 29

redakce 21.04.2024

Místy až filmově znějící skladby z alba balancují mezi hardcoreovou naléhavostí a delikátností pohádek, působí vyšperkovaně i dysforicky.

Sonitus: Kuntari a Do Shaska! v Punctu

redakce 20.04.2024

Kuntari je pozoruhodný nový přírůstek do svěží indonéské scény, který podobně jako jejich slavnější souputníci staví na spojení tradiční a moderní hudby.

Max Cooper přiveze na Flédu 3D/AV show

redakce 20.04.2024

Cooperova tvorba je intenzivním audiovizuálním zážitkem, jelikož běžně propojuje hudbu s výtvarným uměním, kde je patrný i jeho zájem o vědu.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace