Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Kladno heroicky otočilo duel s Olomoucí. Výhru v prodloužení zajistil dvougólový Zikmund

Kladno se zvedá. Zlepšenou formu potvrdilo také s Olomoucí, i když se vítězství nerodilo lehce. V utkání 6. kola doma přidali další důležité vítězství, tentokrát 4:3 v prodloužení. Hanáci vedli krátce po startu druhé třetiny po brankách Nahodila, Skladaného a Irgla 3:0. Jenže o obrat se postarali Jágr, Redlich a dvougólový Zikmund.

Olomoucký brankář Konrád čelí ataku Valského z Kladna
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Nemyslím si, že by tam byl nějaký konkrétní moment, který by rozhodnul. My jsme ze stejné hry dostali tři góly, pak jsme dali čtyři. Šlo jenom o to, abychom nepřestali věřit tomu, co hrajeme. I když je to těžké," řekl Jágr.

Rytíři měli v úvodu dvě přesilové hry, ale Olomouc se ubránila. Už po 23 vteřinách šel pykat Knotek za faul na Jágra a Konrád musel krýt v oslabení nebezpečný pokus Valského z úhlu. Godlu pak prověřil tvrdou ránou Škůrek. Při Ondruškově vyloučení Hanáci byli sice pod tlakem, ale do šance Kladno nepustili. Až při plném počtu hráčů na ledě v sedmé minutě musel Konrád krýt možnosti Zelingra a Redlicha.

Godla měl minimum práce, ale v 10. minutě inkasoval. Olesz protečoval Švrčkovu přihrávku do úniku na Nahodila, který slovenského gólmana překonal blafákem do forhendu mezi betony. Potom pálil tvrdě Burian a ve 13. minutě hosté zvýšili, když se po rychlém protiútoku z levého kruhu trefil Skladaný. Potom zaváhání kladenské defenzivy nepotrestal Kolouch.

Po 67 vteřinách druhého dějství už Olomouc zvýšila. Irgl vystihl v obranném pásmu Stachovi přihrávku na modrou čáru na Kehara, ujel do úniku a forhendovým zakončením překonal Godlu. Ve 24. minutě snížil Jágr a připsal si ve čtvrtém duelu v sezoně druhý gól. Za modrou čárou převzal Zelingrovu přihrávku, najel na pravý kruh a prostřelil na bližší tyč Konráda.

Hanáci také hrozili, ale Godla byl spolehlivý. Hosté se v polovině utkání sice ubránili při Ondruškově trestu, ale v 34. minutě už Středočeši znovu udeřili. Puk za Konráda dostal po Machačově průniku z dorážky Redlich.

"Pracovitost, houževnatost a pokora, které nás zdobí, tam prostě přestaly být. Chtěli jsme si to tam dávat, nechci říct do prázdné, ale prostě už to nebylo ono. Nechtělo se nám moc bruslit dozadu, ta kompaktnost mezi obránci a útočníky tam nebyla a vzniklo z toho to, co vzniklo," komentoval obrat kapitán Olomouce Martin Vyrůbalík.

Kladenští se tlačili za vyrovnáním a po sérii nebezpečných situací se dočkali v 38. minutě. Z Jágrova souboje s dvěma protihráči mezi kruhy se dostal puk k Zikmundovi, který zamířil k levé tyči. Odpovědět mohl Irgl, Godla byl však na místě. Na druhé straně ještě před pauzou zahrozil Redlich.

Ve 43. minutě Rytíři mohli otočit stav. Austinova rána od modré čáry se odrazila od horní tyče a Zikmund už neměl prostor na dorážku. Godla kryl Irglův pokus, Konrád zase Stachovo zakončení po individuální akci. V 50. minutě se probil domácí kapitán Strnad, ale na zakončení už neměl ideální pozici.

Olomouc byla blízko opětovnému vedení v 53. minutě. Kolouch se dostal do úniku, ale při kličce do forhendu jej Godla podrazil. Irglovo trestné střílení však slovenský gólman zlikvidoval lapačkou. Potom mělo šance Kladno. Konrád si poradil se Zikmundovým výpadem a při Ondruškově trestu i se zakončením Valského z otočky.

"Za stavu 3:0 jsme trochu vypnuli a už jsme se do toho nemohli dostat. Ve třetí třetině mělo Kladno více šancí, ale my jsme měli trestné střílení, ze kterého jsme mohli rozhodnout. Bohužel jsme nerozhodli. Prodloužení už je loterie," pokrčil rameny trenér Olomouce Jan Tomajko.

Rytíři se dočkali v nastavení, kdy po 75 sekundách v přečíslení spolu s Brady Austinem proti bránícímu Jan Švrčkovi rozhodl z pravého kruhu zápěstím Zikmund střelou o bližší tyč. "Nejdřív jsem chtěl nahrávat, ale jak jsme přejeli modrou, tak se bek postupně začal stahovat pryč k Bradymu a už bylo zbytečné riskovat. Tak jsem to vystřelil a padlo to tam," popsal vítězný gól Zikmund.

6. kolo hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - HC Olomouc 4:3 v prodl. (0:2, 3:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Jágr (Zelingr, Kehar), 34. Redlich, 38. Zikmund, 62. Zikmund (Stach) - 10. Nahodil (Olesz, Švrček), 13. Skladaný (Hecl), 22. Irgl. Rozhodčí: Hodek, Horák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 0:4. Bez využití. Diváci: 3625.

Sestavy:

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Zelingr, Kehar, Smetana, Barinka - Jágr, Zikmund, Valský - Redlich, Stach, J. Strnad - Hajný, P. Machač, O'Donnell - Réway, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Valenta - Klimek, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Kolouch, Strapáč - Olesz, Nahodil, Burian - Hecl, Skladaný, V. Tomeček. Trenéři: Tomajko a Moták.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články