Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Rozpadl se mu sen a ztratil chuť žít: Zázračné dítě Lukáše Hakoše zničily obří dluhy

Rozpadl se mu sen a ztratil chuť žít: Zázračné dítě Lukáše Hakoše zničily obří dluhy
Zdroj: Facebook
neštěstí
Lukášovi Hakošovi se přezdívalo zázračné dítě. Už v útlém věku vytvořil řadu programů a aplikací a dokonce si dopisoval i s Billem Gatesem. Bylo jasné, že z něj jednoho dne bude úspěšný podnikatel. Život mladého ředitele firmy Clever Monitor však zmařily dluhy, kvůli kterým se jeho sen rozpadl. Rozhodl se z tohoto světa odejít, spáchal sebevraždu a v pátek měl pohřeb. Na tomto světě po sobě zanechal manželku s roční dcerkou.

O smrti zázračného dítěte Lukáše Hakoše informoval server Info.cz. „Je to extrémně smutný příběh. Jedna věc jsou peníze, lidský život je ale úplně něco jiného,“ uvedl pro web jeden z podnikatelových obchodních partnerů. Hakoš byl už od útlého věku vynalézavý, vytvořil řadu programů, aplikací a v pouhých 9 letech zaujal Billa Gatese svým návrhem na zlepšení programu Microsoft Outlook. Později se z něj stal slavný podnikatel.

Hakoš založil firmu Clever Monitors, která se dočkala velkého úspěchu a měla pobočky téměř po celém světě. S firmou byly bohužel spojeny ale i finanční problémy. Že společnost skončí špatně naznačovalo již trestní oznámení, které na Hakoše podal podnikatel Pavel Novák, jehož firma půjčila společnosti Clever Monitors 3 miliony korun. Ty se Novákovi měly do roka vrátit i s osmiprocentním úrokem, tak se ale nestalo a Novák dostal zpět pouze milion korun. Jak se ukázalo, Hakošova firma se dostala do velkých dluhů a milionů dlužila mnohem víc.

Pavel Novák v souvislosti s touto situací podal u soudu žalobu a na policii trestní oznámení pro podvod. Hakoš byl společností odvolán z funkce s tím, že management a akcionáři nebyli o smlouvě s Novákem vůbec informováni. Lukášovi Hakošovi se rozpadl jeho velký sen a rozhodl se svůj život ukončit.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy