Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Darida zaznamenal u Herthy dvě asistence, Lipsko nezvládlo šlágr a do čela šel Bayern

Domácí prostředí bývá velkou výhodou. Tomuto pravidlu se ale v 6. kole německé ligy vzepřely hostující týmy. Z devíti duelů osmkrát slavily výhru. Do čela tabulky poskočil obhájce z Bayernu po triumfu 3:2 v Padebornu a zůstává jediným neporaženým celkem. Dosavadní lídr z Lipska totiž ve šlágru kola padl se Schalke 1:3. Povedený duel prožil Vladimír Darida, který dvěma asistencemi přispěl k výhře Herthy v Kolíně nad Rýnem 4:0. Jediným domácím týmem beroucím nějaké body byl Dortmund, jenž remizoval s Brémami 2:2.

Slavící Vladimír Darida z Herthy Berlín
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Tom Weller

Darida se podílel na první brance utkání, když ve 23. minutě uvolnil za vápnem Javaira Dilrosuna a ten parádní ranou otevřel skóre. V 41. minutě dostal červenou kartu Jorge Mere a domácí v oslabení nedokázali odvrátit pátou soutěžní porážku na svém stadionu v řadě.

Naopak ve druhém poločase vstřelil dvě branky po čtyřech minutách na hřišti střídající Vedad Ibiševič. Na druhou trefu mu přihrál přesným centrem z pravé strany opět Darida. V závěru pojistil vysoké vítězství Herthy Dedryck Boyata.

V Dortmundu se jako první trefil hostující Milot Rashica v sedmé minutě. Už za dvě minuty srovnal Mario Götze a v závěru první půle dokonal obrat kapitán Marco Reus, jenž překonal brankáře Pavlenku další hlavičkou. Werder si zajistil bod v 55. minutě, kdy se opět hlavou prosadil Marco Friedl. Borussia potřetí za sebou v soutěžním zápase remizovala.

Bayern poslal do vedení v 15. minutě Serge Gnabry po přihrávce Philippea Coutinha a ofenzivní hráči si krátce po změně stran role střelce a nahrávače vyměnili. Po snížení Kaie Prögera vrátil favoritům v 79. minutě dvoubrankový náskok Robert Lewandowski. Paderborn ještě Bayern znervóznil, když Jamilu Collins snížil na 2:3. Hosté však překvapivou bodovou ztrátu nepřipustili.

Fotbalisté Schalke se radují z gólu
zdroj: REUTERS autor: Matthias Rietschel

Lipsku bez zraněného útočníka Patrika Schicka nevyšla úvodní hodina zápasu, během níž od Schalke třikrát inkasovalo. V první půli se prosadili Salif Sané a Amine Harit z penalty, po změně stran zvýšil Rabbi Matondo. Domácí Emil Forsberg v 83. minutě už jenom zmírnil porážku.

Brankář Augsburgu Tomáš Koubek třikrát inkasoval při porážce 0:3 od Leverkusenu. Domácím chyběl zraněný obránce Marek Suchý, záložník Jan Morávek odehrál za Augsburg závěrečnou desetiminutovku.

Domácí prohru 0:3 musel strávit i další reprezentant Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu, který nestačil na Mönchengladbach (0:3) a počtvrté za sebou v lize nezvítězil.

Je nám líto, video expirovalo.
Freiburg se posunul na třetí místo, Darida asistoval u dvou gólů Herthy

Freiburg prožívá nejlepší start

Freiburg vyhrál díky gólu střídajícího Gian-Lucy Waldschmidta z 81. minuty v Düsseldorfu 2:1 a posunul se o skóre na třetí místo. Po šesti kolech má 13 bodů a prožívá nejlepší vstup do sezony v historii.

Domácí se ve 42. minutě ujal vedení po hlavičce Rouwena Henningse. Düsseldorf skóroval v 15. bundesligovém utkání v řadě, což se mu podařilo naposledy v sezoně 1991/92. Freiburg ale ještě před přestávkou odpověděl zásluhou Jonathana Schmida.

V 64. minutě neproměnil pokutový kop Lucas Holer, jehož pokus zlikvidoval brankář Zackary Steffen. Freiburg ale nakonec přesto slavil další zisk tří bodů po Waldschmidtově trefě zpoza vápna.

Nováček ligy Union Berlín doma padl s Frankfurtem 1:2. Góly začaly padat až po přestávce. Tři minuty po návratu z kabin se prosadil Nizozemec Bas Dost, jenž nastoupil poprvé v základní sestavě Eintrachtu. Na rozdíl dvou gólů zvýšil v 62. minutě Portugalec André Silva, domácí už pouze snížili čtyři minuty před koncem díky Nigerijci Anthonymu Ujahovi.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:

Union Berlín - Frankfurt 1:2 (86. Ujah - 48. Dost, 62. André Silva), Augsburg - Leverkusen 0:3 (34. vlastní Niederlechner, 76. Volland, 84. Havertz), Hoffenheim - Mönchengladbach 0:3 (43. Pléa, 65. Thuram, 83. Neuhaus), Lipsko - Schalke 1:3 (83. Forsberg - 29. Sané, 43. Harit z pen., 58. Matondo), Mohuč - Wolfsburg 0:1 (9. Tisserand), Paderborn - Bayern 2:3 (68. Pröger, 84. Collins - 15. Gnabry, 55. Coutinho, 79. Lewandowski), Dortmund - Brémy 2:2 (9. Götze, 41. Reus - 7. Rashica, 55. Friedl), Düsseldorf - Freiburg 1:2 (42. Hennings - 45. Schmid, 81. Waldschmidt), Kolín nad Rýnem - Hertha Berlín 0:4 (59. a 63. Ibiševič, 23. Dilrosun, 83. Boyata)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články