Policie Modrava: Přísná bezpečnostní opatření kvůli vězení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policie Modrava: Přísná bezpečnostní opatření kvůli vězení!

Seriáloví policisté z Modravy si vydělali statisíce
Seriáloví policisté z Modravy si vydělali statisíce (Foto TV Nova)

Na celý den za mřížemi! Tak dopadl režisér Policie Modrava Jaroslav Soukup (72). Dostat padesát lidí do věznice nebylo ale nic jednoduchého.

Za to, že se filmaři ocitli ve vězeňském zařízení nemohl žádný trestný čin, ale postava Ondřeje Tremla z nedělního 5. dílu, který se vrací po dvou letech z vězení na Borech domů, na šumavský Javorník. „V tomhle, a ještě v jednom z dalších dílů, jsme natáčeli v Borské věznici v Plzni,“ prozradil Aha! režisér Policie Modrava, který si zakládá na tom, že seriál se netočí v ateliéru, ale v reálném prostředí.

„Samotné natáčení proběhlo bez problémů, ale než se padesátičlenný štáb dostal do areálu věznice, to bylo hodně dlouhé,“ zavzpomínal Soukup a dodal. „Podrobná kontrola každého, jestli něco nepronáší, a podobně. Navíc se kontrolovala naše technika, která vjížděla dovnitř. Trvalo to nejméně hodinu a půl, než jsme se všichni dostali na plac a mohlo se natáčet.“

Škrtání lidí
„Štáb se musel navíc hodně okleštit, protože do věznice bylo možné dostat omezený počet lidí,“ prozradil komplikace z natáčení dobře informovaný člen štábu. Režisérovi to ale vrásky na čele nepřidělalo. „Ale člověk to musí respektovat, navíc vedení Borské věznice se k nám chovalo velmi vstřícně,“ zavzpomínal Jaroslav Soukup.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.