FN Plzeň zprovozní nový urgentní příjem! Pozor na změny - FOTKY

30.09.2019 6:59

Rekonstrukce urgentního příjmu fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně je hotová. V novém systému začne příjem fungovat od začátku října. Co to znamená pro pacienty? 

vchod chirurgicke ambulance
vchod chirurgicke ambulancevchod C

Nový urgentní příjem v budově C Fakultní nemocnice Plzeň v areálu na Lochotíně začne oficiálně fungovat od úterý 1. října. Rekonstrukce odstartovala v roce 2017. S novým systémem dojde i na novinky pro pacienty.

"V úterý 1.října bude kompletně otevřen zrekonstruovaný Urgentní příjem FN Plzeň (Lochotín). V nepřetržitém provozu zde bude, především v naléhavých případech, poskytována akutní zdravotnická péče pacientům s interním, kardiologickým, chirurgickým a neurologickým onemocněním, samozřejmou součástí je také traumatologická ambulance," informovala mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Multioborový tým sester, lékařů a zdravotnických záchranářů  zajistí péči všem příchozím, ale i pacientům přivezených Zdravotní záchrannou službou PK. "Léčit se zde budou i nemocní v bezprostředním ohrožení života. Všem akutním pacientům, včetně těch, kteří potřebují chirurgické ošetření, bude poskytována zdravotní péče na Urgentním příjmu FN Plzeň se společným vchodem C," dodává mluvčí nemocnice.

Přístup do chirurgické ambulance v blízkosti vchodu B bude pro akutní pacienty od 1. října uzavřen.

Výsledkem přestavby je nový systém ošetřování....

Centrální příjem lochotínského areálu ročně využije víc jak 42 tisíc pacientů. Zajišťuje péči pro emergency, traumatologii a pacienty interních oborů. Po přestavbě bude fungovat na systému sálového ošetřování urgentních pacientů.

"Na jednom místě bude celkem 13 akutních a expektačních lůžek, tedy lůžek, na kterých se krátkodobě sleduje vývoj pacientova stavu. Tato prostorová změna umožní důkladné třídění pacientů do zón dle potřeby naléhavosti a bude zajištěna vyšší prostupnost, díky které se nepotká těžce nemocný pacient s osobou s lehčím poraněním či onemocněním," vysvětluje tisková mluvčí nemocnice.

Do současné doby systém fungoval tak, že pacient takzvaně přicházel za lékařem. Nově bude vybudovaná recepce, ve které bude sestra pod dozorem lékaře urgentního příjmu, třídit pacienty podle naléhavosti. Těžce nemocní pacienti budou v prostoru pro akutní péči a nemocní s lehčím onemocněním budou čekat na ošetření na ambulanci. "Kromě zvýšeného komfortu pro pacienty i zaměstnance očekáváme také zkrácení čekací doby pro nemocné," uzavírá Gabriela Levorová.

FOTO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24