QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Provoz tramvají na Slovanech se změnil! Nově jezdí z centra po Slovanské - FOTKY

30.09.2019 9:48

Rozsáhlá rekonstrukce Slovanské je v další fázi. Od pondělí se tak změnil provoz tramvají linky číslo jedna. Nově jezdí z centra po Slovanské. Přinášíme podrobnosti!

foto-qap-cz (21)
foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (32)

Tramvaje linky číslo jedna v Plzni najely od pondělního rána na nový režim. Rekonstrukce Slovanské je v další fázi. V současné době tak tramvaje jezdí v opačném směru, než tomu bylo dosud.

V průběhu uplynulých měsíců jezdily tramvaje linky číslo 1 směrem na Slovany po trase linky číslo 2. Provoz do centra probíhal ve standardním režimu. Od pondělního rána se ale provoz v podstatě otočil. Tramvaje tak jezdí polookružně po trase Bolevec - Slovany - Světovar - Bolevec. Nástupní stanice na náměstí Milady Horákové se přesunula k parku Homolka, tedy na místo původní konečné. Tramvaje tak nyní jezdí směrem do centra přes Světovar a dál po Koterovské směrem na Mikulášské náměstí.

Počítat by s tím měli také řidiči. Od poloviny září platí úplná uzavírka Slovanské v horním úseku. Do Malostranské tak auta odbočovala bez větších potíží, stejně jako při výjezdu z Malostranské na náměstí Milady Horákové. Nyní by řidiči ovšem měli být velmi obezřetní a počítat s obnoveným provozem tramvají. 

foto-qap-cz (3)

Podle aktuálních plánů by se měl běžný provoz na Slovanskou vrátit od začátku prosince. Platí to jak pro tramvajovou, tak automobilovou dopravu.

Rozsáhlá rekonstrukce Slovanské odstartovala letos v lednu. Přinesla s sebou velmi významné omezení, které podstatně zasáhlo do života nejen tamních obyvatel, ale zejména podnikatelů. Mnozí z nich boj o "přežití" vzdali, jiní se s tím jen horko těžko vyrovnávali. V srpnu dokonce vznikla iniciativa, která začala s městem intenzivně vyjednávat.

Stavba by měla být definitivně ukončena na jaře příštího roku. Celkové náklady představují téměř 162 miliony korun včetně DPH, z toho město uhradí zhruba 80 milionů korun.

 

foto-qap-cz (14)

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24