ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 22137 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

VIDEO: Olga Lounová vydává klip k písní, ke které ji inspirovala kniha

0 jsk 30.9.2019

Zpěvačka Olga Lounová (na snímku) složila pro charitativní projekt na pomoc opuštěným a ohroženým psům písničku Protože to nevzdám. Ke spolupráci se jí podařilo přimět několik zajímavých zpěváků. Jsou mezi nimi Marta Kubišová, Richard Krajčo, Bára Basiková, Katarina Knechtová, Petr Kolář, Sebastian, kapela Poetika, David Kraus, Elis Mraz, Earth Denis Bennet, Pavel Calta, Tereza Mašková, Anna Šulcová či pěvecký sbor Coro Piccolo Praha.

Když Olga Lounová letos na jaře kývla na focení kalendáře pro nadaci Se psem mě baví svět, ještě netušila, že díky této spolupráci vznikne píseň, která spojí hned několik umělců. Právě tam jí totiž zakladatel nadace Filip Rožek přečetl kus své knížky s názvem Gump – Pes, který naučil lidi žít, která zpěvačku inspirovala k tvorbě.

„Bylo to na parkovišti po focení. Filip mi přečetl kus knihy. Okamžitě mě to inspirovalo a začala jsem si broukat melodii. V tu chvíli Filipa napadlo vyslovit své tajný přání, že by se mu taková písnička líbila pro jejich nadaci,” vzpomíná Olga Lounová s tím, že píseň je o cestě, kterou každý z nás kráčí.

„Někdo si ji musí sakra vyšlapat a vybojovat, ale když se nevzdá, vždycky nakonec to štěstí najde. Jen neztratit po cestě chuť a sílu žít. A přesně takhle to mají psi z útulků, které občas někdo vrátí, nebo mají těžkou minulost a čekají na svého pána. Věří, že tam někde je,” říká zpěvačka, která by ráda svou písní upozornila na to, že v útulcích žije spousta psů, kteří čekají na pomoc a nový domov.

Byla by také ráda, kdyby klip zamezil týrání psů i tomu, že ho lidé budou přehlížet, když k němu bude v jejich okolí docházet.

Olga Lounová a spol. – Protože to nevzdám