Mizérie pokračuje. Wimbledonská šampionka Halepová v Pekingu skončila ve druhém kole

30. 9. 2019, 11:51
Aktuality 8
WTA PEKING - Simona Halepová se od wimbledonského triumfu i nadále trápí. Světová pětka v Pekingu končí už ve druhém kole po jasné porážce s Jekatěrinou Alexandrovovou, která si připsala svůj nejcennější skalp a teprve podruhé porazila hráčku Top 10. O postup do svého největšího čtvrtfinále bude ruská hráčka bojovat s Darjou Kasatkinovou, nebo Arynou Sabalenkovou.
Simona Halepová (© AFP)

Simona Halepová ve Wimbledonu získala svůj druhý grandslamový vavřín, ale od té doby se bývalé světové jedničce absolutně nedaří. Rumunka před týdnem skrečovala osmifinále ve Wuhanu a v Pekingu, kde se rovněž trápila se zády, skončila už ve druhém kole.

Světová pětka po suverénní výhře nad Rebeccou Petersonovou nestačila na Jekatěrinu Alexandrovovou, která si připsala svůj nejcennější skalp a teprve podruhé porazila hráčku Top 10, a od wimbledonského triumfu má mizernou bilanci 6-5.

Skvěle hrající Alexandrovová měla v obou setech od začátku navrch a Halepová, jež dnes získala jistotu účasti na Turnaji mistryň, se za celý zápas nedokázala popasovat s tvrdými údery z rakety ruské tenistky. V utkání si jen dvakrát udržela servis, využila pouhé dva brejkboly z osmi nabídnutých šancí a za 64 minut prohrála 2-6 3-6.

Alexandrovová si o své největší čtvrtfinále v kariéře zahraje s Darjou Kasatkinovou, nebo šampionkou wuhanského podniku Arynou Sabalenkovou.

Bianca Andreescuová, která se dnes rovněž kvalifikovala na Turnaj mistryň, svůj první zápas od triumfu na US Open zvládla. Devatenáctiletá Kanaďanka při své premiéře v Pekingu přehrála 6-2 2-6 6-1 Aljaksandru Sasnovičovou a vyhrála už 14. utkání v řadě. Její další soupeřkou bude Elise Mertensová.

Kiki Bertensová, jež stále bojuje o šanci zahrát si Turnaj mistryň v Shenzhenu, zdolala 7-6(5) 6-3 nebezpečnou Dajanu Jastremskou a vyrovnala svůj nejlepší výsledek v čínském městě. O postup do čtvtfinále si světová osmička zahraje s Angelique Kerberovou, nebo Polonou Hercogovou.

Caroline Wozniacká úspěšně vykročila za obhajobou loňského triumfu. Dvojnásobná vítězka si poradila 6-1 6-3 s kvalifikantkou Lauren Davisovou. Ve druhém kole bude čelit další americké kvalifikantce Christině McHaleové.

Elina Svitolinová v čínském hlavním městě i nadále bojuje o místo na Turnaji mistryň. Ukrajinka, která momentálně okupuje poslední postupovou pozici, si dnes ve dvou tie-breacích poradila s domácí Yafan Wang a postoupila do osmifinále. V něm se úřadující šampionka Turnaje mistryň střetne s Anastasií Pavljučenkovovou, nebo Sofií Keninovou.

Belinda Bencicová po dvou odvrácených mečbolech zdolala 3-6 6-3 7-5 veteránku Venus Williamsovou a zůstává v boji o letošní Turnaj mistryň. Nasazenou Švýcarku v osmifinále čeká Kristina Mladenovicová, nebo Petra Kvitová.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 8,285.274 dolarů
pondělní výsledky (30. 9. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Alexandrovová (Rus.) - Halepová (6-Rum.) 6-2 6-3
Svitolinová (3-Ukr.) - Yafan Wang (Čína) 7-6(5) 7-6(1)
Bertensová (8-Niz.) - Jastremská (Ukr.) 7-6(5) 6-3
Bencicová (9-Švýc.) - V. Williamsová (USA) 3-6 6-3 7-5
Siniaková (ČR) - Ostapenková (Lot.) 6-2 6-1
• Dvouhra - 1. kolo •
Andreescuová (5-Kan.) - Sasnovičová (Běl.) 6-2 2-6 6-1
Keysová (11-USA) - Muchová (ČR) 6-4 7-6(5)
Wozniacká (16-Dán.) - Davisová (USA) 6-1 6-3
Mertensová (Belg.) - Martičová (Chorv.) 6-2 6-3
Bradyová (USA) - Anisimovová (USA) 6-7(4) 7-6(2) 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6-0 3-6 7-6(4)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
FulnekUltras
zvysoka dlabat na nějaký TM - a místo něj dopřát tělu radši klid a dát se pořádně dokupy na další sezónu. Body do imaginárního žebře ať sbírají rozené sběračky a příštipkářky typu lendloplech.
Reagovat
Petur_Fisk
Nějak se ta marodka rozrůstá. Těch, co by potřebovaly několikaměsíční pauzu a nebo ji už mají, je víc a víc...
Reagovat
dadaft
asijské betony jsou holt dobrá příležitost pro ty, které buď přišly o předchozí části sezóny, nebo jsou fyzicky extrémně odolné.......
Reagovat
Andrew89
přesně viz Sabalenka:)
Reagovat
Pavlis
Simonu Halep brzdí v kariéře zdraví. To má s Petrou Kvitovou společné. Halepky herní styl je z dlouhodobého hlediska neudržitelnej. To víme už mnoho let. Je drobné postavy, příroda jí nadělila jinde, ale zbavila se toho. Bolesti zad jsou nepříjemné.
Reagovat
tommr
dneska si ale nechávala ošetřit nohu ...
Reagovat
Andrew89
příroda jí nadělila pořádně...tak moc, že si to musela nechat zmenšit:))
Reagovat
Petur_Fisk
No ty záda si asi nabourala už před tím (zmenšením) a teď se to s ní vleče.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist