„Tak dnes už oficiálně! Jsem tak ráda, že vám to už konečně můžu prozradit: Z Modrého kódu jsem odešla, abych mohla točit hlavní roli v novém seriálu. Jezdíme na koni, kácíme stromy, dojíme kozy, potkáváme lásky a zažíváme krásné dny na našem statku Slunečná. Sbohem, Petro Horváthová, vítej, Týnko Popelková!“ napsala Eva Burešová na svůj Instagram, čímž odtajnila, proč tak náhle odešla její postava z populárního seriálu z prostředí nemocničního urgentu.

Přesnost dostal zkrátka nový dlouhodobý seriál, který by se měl začít vysílat už po novém roce, a zajímavá hlavní hrdinka. „Je to taková ‚wonder woman‘ všech seriálů,“ dodala Burešová na tiskové konferenci.

Seriál bude podle TV Primy popisovat příběh dvou sester, jednoho zájemce o rozlehlé pozemky, záměnu „prince“ a „chuďase“ a boj o rodinné dědictví. Zatímco Sylva v podání Barbory Jánové (30) by se statku po otci, kterého si zahraje Ota Jirák (70), nejraději zbavila, Burešové hrdinka Týna chce rodinnou farmu zachránit. Nejen kvůli sobě, ale i kvůli odkazu svého otce.

Jejich osudy však notně zamíchá mladý investor Janek Linhart, kterého si střihne Marek Lambora (24), známý například ze seriálů Černé vdovy nebo Ohnivý kuře. Jeho hrdina je zvyklý, že si může všechno koupit, každého okouzlit, a hlavně pokaždé dosáhne svého - a teď chce statek Slunečná, jelikož je na ideálním místě pro vybudování fotovoltaické elektrárny...

„Snažíme se u dlouhodobých seriálů, které televize Prima vysílá, měnit žánry, aby to bavilo diváky i nás. Se Slunečnou jsme tak sáhli po romantické komedii. Jsme rádi za hlavní představitele Evu Burešovou a Marka Lamboru, jsou to dva mladí a krásní lidé, v seriálu z naprosto odlišných světů, které se v ději hezky protnou, a od začátku to mezi nimi hezky jiskří. I na další herecké obsazení jsme pyšní, všechny postavy hrají skvělí herci. Navíc to vypadá, že to všechny zatím baví,“ prohlásila o novém seriálu ředitelka obsahu televize Prima Lenka Hornová.

„S Evičkou je to krásná práce, sice jsou teď naše scény především jen o hádkách, ale hraje se to dobře,“ souhlasí s ní Jánová. „Sylva je totiž úplně jiná než všichni ostatní obyvatelé statku, má dceru, kterou tu odložila, takže sem musí jezdit, ale je to pro ni spíš taková povinnost a přítěž. Ve chvíli, kdy se rozhoduje o dědictví, rozhodně je pro, aby se statek prodal. Nic ji tu nedrží,“ popisuje svou postavu. A právě tenhle přístup nahrává do karet bohatému floutkovi, který si na jejich pozemky brousí zuby. A nejenom na pozemky: Má za úkol sbalit Týnu, ale tentokrát bez pomoci své zlaté kreditní karty a slavného jména mladého milionáře. Vymění si proto role se svým řidičem - a už teď je jasné, že o humorné scény rozhodně nebude nouze.

Tihle tři se tedy stanou ústřední trojicí nového seriálu, kterou doplní další plejáda herců. Do malého penzionu Slunečná, který je součástí statku, totiž jezdí různí hosté. Rodiny, milenci, záletníci, teambuildingové party… A tak se v příběhu v menších i větších rolích objeví například Eva Holubová (60), Maroš Kramár (60), Filip Tomsa (35), Dana Batulková (61), Pavla Tomicová (57), Lucie Benešová (45) nebo třeba Filip Blažek (46). Na snímky z „první klapky“ se můžete podívat do naší galerie!

VIDEO: Loučení Petry a Prokopa v seriálu Modrý kód. Poslední slzy a konec velké lásky je tady! 

Video
Video se připravuje ...

Loučení Petry a Prokopa v seriálu Modrý kód. Poslední slzy a konec velké lásky je tady! FTV Prima

Fotogalerie
51 fotografií