Muž se po rozepři o odpracované hodiny bál dělníků, azyl našel u strážníků

  16:12
Ochranku museli o víkendu dělat přerovští strážníci zaměstnanci stavební firmy, který se s najatými dělníky dostal do sporu o množství vykonané práce. Následně se tak před nimi potřeboval schovat.
Jako první byli na místě střelby v Napajedlích městští strážníci.

ilustrační snímek | foto: Jan Salač, MAFRA

Zásah odstartoval v neděli v devět večer telefonát majitele stavební firmy z jiného města, který požádal o záchranu svého podřízeného z čerpací stanice na okraji Přerova.

„Ten se tam ukryl poté, co v podvečer předložil skupině místních dělníků najatých na výkopové práce výkaz odpracovaných hodin, ovšem obě strany měly na jejich počet velmi odlišný názor,“ popsal zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Hlídka následně na benzince skutečně našla vyděšeného, ale jinak nezraněného muže, který strážníky požádal o ochranu do doby, než ho přijede vyzvednout firemní vůz. Ti ho proto převezli na služebnu, kde posléze museli řešit otázku jeho bezpečnosti ještě jednou.

„Dotyčný se zde uklidnil natolik, že se začal zajímat o to, kde je možné si zakouřit. Když byl kvůli této záležitosti poslán před budovu, jeho strach se vrátil, a žádal proto ke kouření doprovod statného strážníka,“ nastínil Komínek.

Nakonec se ale podle něj muže podařilo přesvědčit, že dostatečnou zárukou budou na náměstí rozmístěné kamery sledované operátorem. Zhruba po dvou hodinách si pak strážníci mohli úspěšně odškrtnout splnění mise osobních strážců, když muže vyzvedl vyslaný vůz firmy.

Autor: