InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krajský seriál soutěží železných hasičů vyvrcholil v Milevsku

 Autor: Ivo Bukač - Jižní Čechy Teď

    Autor: Ivo Bukač - Jižní Čechy Teď

MILEVSKO - Poslední díl letošního seriálu O pohár starosty krajského sdružení hasičů v TFA - disciplíně Nejtvrdší hasič přežívá, se odehrál v sobotu 28. září na náměstí Edvarda Beneše v Milevsku. Organizace se chopil zdejší spolek Racing rescue za pomoci okresního sdružení hasičů. Kromě soutěže O pohár starosty města Milevska, která se tu konala už poosmé, v Milevsku vrcholil také krajský seriál TFA, který měl další zastávky na Šelmberku v režii SDH Běleč, v Týně nad Vltavou a v Protivíně. O pohár starosty Milevska se tak soutěžilo v kategoriích muži, ženy a master a zároveň byly vyhlášeny celkové výsledky krajského poháru. Nechyběli u toho starosta krajského sdružení hasičů Jiří Žižka i starosta okresního sdružení Jiří Heinrich. Nejlepší hasiči si odvezli poháry, diplomy, medaile a taky makety hasičských přileb.

Do kategorie Master si v Milevsku prezentovalo 14 tvrdých chlapů, po obědě se netrpělivě čekalo na příjezd Davida Kubiše z Písku, který nedávno přivezl z Číny titul mistra světa v kategorii nad 40 let. I na milevské trati, která vedle klasického motání hadic, přemísťování těžké pneumatiky, ran palicí v Hammerboxu, pronesení zátěžového barelu tunelem, překonání bariéry a tažení figuríny končila výstupem na věž kostela, David Kubiš podle očekávání zvítězil. Jeho čas byl 5:11,73 minuty, druhý v pořadí Antonín Rendl z SDH Česká Kubice dosáhl času 5:13,56. Třetí místo obsadil Jakub Brousil z Lomu u Strakonic, bratr Kubišova kolegy z útvaru píseckých profesionálních hasičů Michala Brousila, který je úřadujícím mistrem Evropy a mistrem světa z Číny v kategorii do 30 let.

Čtvrtý skončil Jiří Melecký z SDH Drunče, pátý s minimálním odstupem v setinách vteřiny Michal Dvořák z SDH Líšnice, šestý byl Jakub Semrád z SDH Mladá Vožice.

Kategorie mužů měla jen jednoho účastníka, Pavel Mácha z Líšnice trať překonal za 6,49,19 minuty a první žena - Eva Hrychová z Racing rescue za 7,27,15. Její soupeřka ze Zruče soutěž nedokončila.

V Milevsku se pak za účasti krajského starosty hasičů Jiřího Žižky a píseckého okresního starosty hasičů Jiřího Heinricha rozdaly také ceny vítězům letošního krajského seriálu TFA. Kategorii do 35 let vyhrál Jiří Melecký z SDH Drunče, druhý byl Jakub Brousil z SDH Lom, třetí Vojtěch Houdek z SDH Sudoměřice u Bechyně, čtvrtý Lukáš Kouba z SDH Hrejkovice...

Kategorii nad 35 let opanoval Jakub Semrád z SDH Mladá Vožice, druhý skončil Michal Mareš z SDH Běleč a třetí Marek Toman z Racing rescue.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace