Útok ostrahy na nevinného zákazníka: Mlátili ho štětkou na toaletu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Útok ostrahy na nevinného zákazníka: Mlátili ho štětkou na toaletu!

Roman B. má z napadení celoživotní trauma.
Roman B. má z napadení celoživotní trauma. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Zlomená žebra, pohmožděniny na celém těle a doživotní trauma. Toto všechno Roman B. (41) z Karových Varů utržil, když nakupoval v jednom z tamních supermarketů. Tři muži z ostrahy soud poslal za mříže, ale odvolali se. Nyní jim ještě přitvrdil a verdikt tři až pět let je pravomocný. 

Představte si, že si jdete koupit rohlíky, máslo a limonádu. U pokladny zaplatíte a chcete odejít z prodejny. Vtom se na vás vrhne tříčlenná ostraha a odvleče vás do skladu. Tam pak do vás několik minut ostří kluci kopou... Nejde o nový scénář televizní kriminálky, tohle se opravdu stalo!

„Bylo 12. února 2017 asi kolem půl osmé večer. Vrhli se na mě, kopali mi do hlavy a do těla. Volal jsem o pomoc, vůbec jsem netušil, co se děje. Oni ale nepřestávali a štětkou od toalety mě mlátili přes ruce, později si na to vzali i pásek,“ popisuje událost Roman B. To všechno bezdůvodně, v prodejně vůbec nic neukradl.

To ale tři siláky Tudora Colodrochiho (36), Jana Vodu (27) a Miroslava Kynzla (36) nezajímalo. „Nakonec mi vyhrožovali, že do druhého dne mám přinést 1800 korun, jinak že mi zase ublíží. Vše jsem šel nahlásit na policii,“ dodává napadený.
A dobře udělal. Policisté totiž zjistili, že muži takto napadali a týrali zákazníky i v jiných prodejnách. „I když je soud poslal za mříže, mám doživotní trauma. V noci nespím, mám narušenou psychiku a podlomené zdraví. Jsem zděšený z toho, co se v dnešní společnosti děje,“ říká stále otřesený Roman B.

Supermarket se distancuje

„Vzhledem k tomu, že záležitost byla vyřešena mezi panem Romanem a naším dodavatelem, firmou, která se specializuje na činnost ostrahy, nemůžeme k případu sdělovat podrobnosti,“ reaguje ředitel komunikace obchodů Albert Jiří Mareček.

Trest se jim nelíbil, soudce přitvrdil

Okresní soud v Karlových Varech všechny tři muže poslal do vězení za přečin ublížení na zdraví. Kynzl si k tomu odsedí i trest za vydírání. Délka odnětí svobody se jim nelíbila, tak se odvolali. Za mřížemi ale stráví Voda a Colodrochi tři roky, Kynzl pět let.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.