Nejlepší byli na Mistrovství Česka v klasických disciplínách CTIF hasiči z Královéhradeckého kraje

Znovu po roce, letos na svátek sv. Václava 28. září, se na letním stadionu ve Dvoře Králové nad Labem sešla soutěžní družstva k jubilejnímu X. ročníku Mistrovství České republiky v klasických disciplínách CTIF.

Nad MČR převzali záštitu hejtman Královéhradeckého kraje PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. a krajský ředitel HZS Královehradeckého kraje brig. gen. Ing. František Mencl. Delegaci SH ČMS zastupoval starosta sdružení Jan Slámečka, krajský starosta Královehradeckého kraje Jiří Orsák, a za aktiv zasloužilých hasičů byl přítomen Josef Netík.

Ve štafetě a požárním útoku závodila 3 družstva žen (Nová Paka, Velké Meziříčí, Písková Lhota) a 6 družstev mužů (Frýdek-Místek, Chlumec nad Cidlinou, Michálkovice, Vlčnov M3, Zibohlavy a HZS Královéhradeckého kraje). Přítomni byli rovněž hosté ze Slovenska z DHZ Mier Spišská Nová Ves. Soutěž byla hodnocena podle soutěžního řádu mezinárodní hasičské soutěže v klasických disciplínách CTIF. Každý člen týmu má přesně předepsané úkony, které provádí, v první řadě tudíž nejde o rychlost, ale precizní provedení v kombinaci s důsledností a přesností.

  


  Dvůr Králové nad Labem 28. září 2019





Mistři České republiky v klasických disciplínách CTIF 2019

Muži A (do 30 let): SDH Michálkovice

Muži B (nad 30 let): SDH Chlumec nad Cidlinou

Ženy A (do 30 let): SDH Písková Lhota

Ženy B (nad 30 let): SDH Nová Paka

Muži B profi: HZS Královéhradeckého kraje

Absolutní vítězky: SDH Písková Lhota

Absolutní vítěz muži: HZS Královéhradeckého kraje

Součástí slavnostního vyhodnocení mistrovství bylo také vyhlášení celkových výsledků Litovel Ligy CTIF 2019, série pěti závodů, které se postupně uskutečnily v Hradci Králové, Ostravě, Vlčnově, Praze a Velkém Meziříčí. Vítězi se v kategorii mužů stal tým HZS Královéhradeckého kraje a kategorii žen ovládlo družstvo SDH Nová Paka.

(IŠ, SH ČMS, SportovníListy.cz, foto:  SH ČMS)