Hlavní obsah
Článek

S režisérem Davidem Ondříčkem už má herečka Martha Issová (43) dvě dcery. O ruku ji ale ještě nepožádal. Spolu s ním si ale svatební den stejně užila. Ondříček totiž režíruje film Zátopek a svoji partnerku obsadil do role Dany Zátopkové.

Jako Dana řekla své ANO Václavu Neužilovi v roli Emila Zátopka v kostele sv. Antonína na Strossmayerově náměstí v Praze. Jednou z filmových družiček byla její starší dcera Františka.

David Ondříček trochu bizarní situaci okomentoval. "Alespoň vidím, jak by Martha na svatbě vypadala, kdyby někdy v budoucnu došlo i k naší svatbě," smál se. A přiznal, že svatební šaty Martě opravdu sluší.

Šaty, které měla Martha na sobě, byly z takzvaného výkupu dobového oblečení, který produkce pro tyto účely dělala, a byly pak upravené tak, aby odpovídaly siluetě herečky. Klobouček se závojem byl velmi podobný tomu, který měla skutečná Dana Zátopková, stejně jako kytice, která se vyráběla tak, aby byla podobná té, kterou bylo možné vidět na dobových fotografiích.

Martha roli Dany Zátopkové bere jako velký závazek vůči legendární sportovkyni. Několikrát se spolu setkaly, Martha jí byla popřát také k narozeninám, které měla v září. Dana Zátopková viděla také některé záběry, kdy Martha hází oštěpem a scény, kdy Václav Neužil běhá jako Zátopek, a byla příjemně překvapená. Dokonce Marthu jmenovala svou "čestnou následovnicí".

Premiéra filmu je plánována na 13. srpna 2020.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám