Dnes Čtvrtek - zatazeno 10°C
Zítra Pátek - oblacno 15°C
Čtvrtek 25. 4. 2024
Svátek má Marek
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Dobrovolní hasiči z Chodova převzali rekonstruovanou zbrojnici
Foto: P11

Dobrovolní hasiči z Chodova převzali rekonstruovanou zbrojnici

V pátek 20. září městská část Praha 11 úspěšně dokončila další z investičních akcí a za přítomnosti starosty městské části Jiřího Dohnala (Piráti) a radního pro sociální věci, zdravotnictví, bezpečnost a prevenci kriminality Petra Jiravy (ANO) byla v Bohúňově ulici slavnostně otevřena hasičská zbrojnice, která v uplynulých měsících prošla důkladnou rekonstrukcí.

Zbrojnici využívá Sbor dobrovolných hasičů Praha 11 – Chodov, který tak získal vyhovující zázemí: v prostoru garáže byly upraveny skladovací a technické prostory, v patře pak pro členy sboru nově vznikla kancelář, zasedací místnost a odpočinková zóna s kuchyňským koutem, ložnicí, kanceláří a hygienickým zařízením.

„V letošním roce slaví sbor 125. výročí svého vzniku a díky skvělé práci, kterou dlouhodobě odvádí, se stále rozrůstá o nové členy. Od městské části mají proto chodovští dobrovolní hasiči plnou podporu a já jsem moc rád, že jsme jim v jejich záslužné činnosti mohli pomoci i zajištěním adekvátních podmínek pro její výkon,“ uvedl radní Petr Jirava.

Nové prostory přitom budou moci v krizových situacích využívat i občané městské části, například pro přechodné bydlení v případě požáru v domácnosti či jiné mimořádné události.


Autor: TZ, red

Byla vyhlášena studentská literární soutěž v angličtině k výročí Listopadu

23. dubna 2024 v 18:02

Studenti středních a vysokých škol v Česku a na Slovensku se mohou zúčastnit nové literární soutěže. V eseji, reportáži nebo povídce na téma spojené s odkazem Sametové revoluce, od níž letos uplyne 35 let, mohou své práce v angličtině posílat do 30. června. Výsledky plánuje Anglo-americká vysoká...

Další články
Nahoru