Hlavní obsah

Když přijde konec ještě před začátkem. Úřadující mistři se museli s hvězdnou posilou rozloučit

Praha

Měl vyztužit zraněními zdecimovanou obranu Ocelářů a fanoušci byli na trojku draftu NHL z roku 2014 hodně zvědaví. Jenže z angažmá kanadského obránce Cama Barkera v Třinci nakonec sešlo. Aniž by za úřadující extraligové šampiony odehrál jediný zápas...

Foto: www.hcocelari.cz

Takhle Cam Barker ještě minulý týden pózoval v dresu Třince. Nakonec ale za Oceláře hrát nebude.

Článek

Původně měl Barker vydržet v Třinci minimálně do první reprezentační přestávky, která je na programu v listopadu po 17. extraligovém kole. Jenže nakonec dvojnásobný juniorský mistr světa absolvoval s Oceláři jen tři tréninky.

Do nedělního domácího souboje s Hradcem Králové už obránce, který šel na draftu NHL v roce 2004 na řadu hned po hvězdných Ovečkinovi s Malkinem, nezasáhl. Třinečtí na sociálních sítích oznámili, že se Barker musel z naléhavých rodinných důvodů vrátit domů do Kanady, a proto klub neposílí.

Deník Sport ale přišel s jinou verzí. Přestože Kanaďan s 310 starty v NHL tvrdil, že do Česka přijel zdravotně fit, realita měla být jiná. Barker prý do Třince dorazil ve špatné fyzické kondici a nepřipravený.

Tomu by napovídal i fakt, že poslední soutěžní zápas odehrál před necelým rokem. Za finský Ilves Tampere si v minulé sezoně připsal jen sedm startů...

Reklama

Související témata: