Krajské nemocnice se dočkají oprav za 1,8 milionu korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Opravy a technické zhodnocení majetku, který kraj pronajímá svým nemocnicím, schválila Rada Zlínského kraje. Opravy v celkové výši 1,8 milionu korun budou ještě letos provedeny v Uherskohradišťské, Kroměřížské a Vsetínské nemocnici, serveru Zlin.cz to řekl Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Vzhledem k tomu, že jde o majetek, který těmto třem nemocnicím pronajímáme, plány oprav a technického zhodnocení nad rámec obvyklého udržování musí podle aktuálních potřeb schvalovat krajská rada. Takto odsouhlasené akce nemocnice uskuteční a následně nám je vyfakturují,“ vysvětlil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Uherskohradišťská nemocnice například přistoupí k výměně akumulačního zásobníku na teplou vodu v budově Porodnicko-gynekologického oddělení, rozšíření veřejného osvětlení za budovou dopravy a v prostoru parkoviště za izolačním pavilonem nebo k montáži dvou sádrokartonových příček s posuvnými dveřmi, které pomohou vytvořit lepší pracovní podmínky v místnostech odběru krve na transfuzní stanici a vyšetřovně CT. Kroměřížská nemocnice provede výměnu svítidel na neurologickém a plicním oddělení. Vsetínská nemocnice mimo jiné opraví 40 metrů dešťové kanalizace za infekčním pavilonem a také povrchy, elektroinstalaci a sociální zařízení v části budovy D.

Krajská nemocnice T. Bati hospodaří na vlastním majetku, který ji v roce 2011 převedl Zlínský kraj, proto plán oprav a technického zhodnocení krajské radě ke schválení nepředkládá.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x