Opomíjení neformální pečovatelé

Ne tak v říjnovém vydání časopisu Můžeš, kde je jim věnována úvodní reportáž. 

  • Neformální pečovatelé patří mezi opomíjenou páteř dlouhodobé sociální a zdravotní péče. I když mají zkušeností na rozdávání, stát s nimi vlastně nijak nepočítá. Patří mezi ně i paní Kamila z úvodní reportáže, kterou určitě doporučujeme k přečtení!
  • O budoucnosti sociálních služeb i o nevyužitém potenciálu již zmíněných neformálních pečujících se rozhovořil také primátor města Kladna Dan Jiránek. Rozhovor Zdeňka Jirků hledejte na str. 10.
  •  Po patnácti letech druhá ruka! Do vyprávění Jitky H. o životě po amputaci, o plánech do budoucna i o očekávání bionické protézy se začtěte na úvodních stránkách rubriky Život.
  • Radek Musílek projel v létě napříč Balkánským poloostrovem a vyzkoušel, jak jsou na tom Albánie, Srbsko, Kosovo a Makedonie s bezbariérovostí. Přivezl zpět řadu zajímavých zážitků a poznatek, že ani destinací opředených nesčetnými hrůzostrašnými historkami se není nutno obávat.
  • Rubrika Kultura pro vás má rozhovor s Radkem Pastrňákem, nevidomým autorem. Nejen o jeho prvotině Dokázal jsem, že to dokážu si s ním povídala Michaela Zindelová.

To i mnohé další v časopise pro ty, kteří se nevzdávají. K dostání za cenově výhodné předplatné nebo elektronicky na platformě Alza Media.

Více informací hledejte na www.muzes.cz.

Štěpán Beneš

 

Klíčová slova: