Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Obyvatelé v Novém Boru chtějí koupaliště, vyplývá z městské ankety

Obyvatelé v Novém Boru chtějí, aby město investovalo do výstavby venkovního koupaliště. Záměr zvítězil v anketě, kterou před prázdninami vyhlásila novoborská radnice. Zapojilo se do ní 888 obyvatel města, z toho 728 jich využilo možnost hlasování online, zbývající část vyplnila anketní lístky.

„Potěšilo nás, že se do ankety zapojilo tolik lidí. Jejich aktivita na ovlivnění budoucí podoby města je pro nás zavazující. Jednáme už s představiteli TJ Jiskra o postupu realizace stavby venkovního bazénu," řekl starosta Jaromír Dvořák (Starostové pro Liberecký kraj). Cílem ankety bylo podle něj sladit investiční politiku města a přání jeho obyvatel.

V nabídce sedm akcí

V nabídce proto bylo sedm velkých akcí. Mimo venkovního koupaliště také krytý bazén, dopravní terminál, venkovní kluziště, revitalizace hlavní třídy T.G.M. a Tyršova náměstí a generální rekonstrukce městského kina. Hlasovat mohli lidé udělením známky od jedné do sedmi, kdy jednička náležela projektu, který považují za nejlepší, nejpotřebnější. Na druhém místě skončil krytý bazén a za ním revitalizace hlavní ulice T.G.M. Za nejméně potřebnou považovali hlasující obnovu Tyršova náměstí.

Lidé ale měli také možnost navrhnout vlastní investice. Nejčastěji navrhovali přeměnu bývalého cyklistického areálu na multifunkční park se sportovišti, dětským a workoutovým hřištěm a zázemím pro pořádání kulturních akcí. Lidé také žádali rekonstrukce komunikací a více parkovacích míst, výstavbu nových bytů nebo více zeleně.

Nové byty

„Na opravách silnic a chodníků pracujeme průběžně, v některých lokalitách, jako je například Hřebenka a Palackého, musíme sladit naše již připravené akce s plynaři nebo Severočeskou vodárenskou společností, které tu plánují příští rok rekonstrukce sítí," řekl Dvořák. Radnice připravuje i výstavbu bytů. „Nové by měly vyrůst místo ruiny v Nemocniční ulici, kterou jsme před časem odkoupili a nechali zbourat. Mapujeme i další možnosti s využitím dotace z ministerstva pro místní rozvoj," dodal.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky investice, koupaliště, Nový Bor, anketa, stavba, Jaromír Dvořák, Starostové pro Liberecký kraj, Tyršovo náměstí, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Severočeská vodárenská společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé v Novém Boru chtějí koupaliště, vyplývá z městské ankety  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.