Lidé hlásili mrtvé na chodníku, strážníci tam našli namol opilé muže

  17:02
Další kuriózní zásah absolvovali v těchto dnech strážníci z Přerova poté, co na jejich linku nahlásilo hned několik lidí dvojici mužů ležící na chodníku v jedné z ulic. Volající se báli, že jde o výsledek dopravní nehody či úrazu při práci.

Přerovští strážníci vyjeli na několik oznámení o dvojici bezvládných těl v jedné z ulic města. Na místě se ukázalo, že jde o dva namol opilé muže. | foto: Městská policie Přerov

Jak městská policie nyní informovala, telefonátů o dvou bezvládných tělech v Nerudově ulici přijala v pátek odpoledne během krátké doby hned několik. Na místo proto ihned vyrazila hlídka.

„Našla dva ležící muže a u nich navíc ještě i suť z fasády přilehlého domu. Černé scénáře se ale naštěstí nepotvrdily. Ukázalo se, že dva kamarády sestřelila jen notná dávka alkoholu,“ popsal zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Strážníkům se následně podařilo dvojici probrat k vědomí, a poté s využitím telefonu jednoho z mužů kontaktovali jeho přítelkyni.

„Ta si velmi ‚šťastná‘ pro dvojici přišla, nakonec si ale domů odvedla pouze svého přítele, protože jeho souputník se při následném pádu zranil, takže musel být převezen do nemocnice k ošetření,“ doplnil Komínek.

Za vyděšení kolemjdoucích a vynucený zásah strážníků nakonec muže žádný postih nečeká.

„Nešlo o protiprávní jednání, rádi bychom tímto ale varovali a vyzvali, aby lidé pili alkohol s rozumem,“ uzavřel Komínek.

Pro přerovské strážníky nešlo v poslední době o jedinou pomoc lidem v nesnázích. Například o víkendu museli dělat ochranku zaměstnanci stavební firmy, který se s najatými dělníky dostal do sporu o množství vykonané práce a následně se tak před nimi potřeboval schovat.

V červnu zase společně se strážníky z dalších dvou měst pomáhali osmdesátileté seniorce, kterou její stejně starý manžel zavezl daleko od domova a pak jí ujel. Žena se přitom nejen nezvládala dostat sama zpět domů, ale nedokázala ani říct, kde přesně bydlí a jaké je její celé jméno.

Autor: