bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Štěstí, okolnosti, ale hlavně dovednosti. Mladý Heinola si zahraje s Jets i v sezóně

1. října 2019, 20:08

Jakub Hromada

Winnipeg výměnou za Jacoba Troubu získali Nela Pionka a také svou vlastní volbu v prvním kole, kterou do New Yorku poslali při deadline za Kevina Hayese. Tu využili na Villeho Heinolu, který nejspíše překvapí celý hokejový svět. Jako dvacítka draftu naskočí ihned do NHL.

„Dost pravděpodobně odehraje nějaké zápasy,“ informoval po posledním zápase přípravy novináře kouč Winnipegu. „Ale kolik, to vám teď nepovím.“

Nejspíše se bude jednat o devět utkání, po kterých odcestuje buď do Finska, nebo na farmu do Moose. 

„Podle výkonů v kempu můžeme říct, že si místo v týmu zaslouží,“ chválil Maurice Heinolu. „My se teď musíme zamyslet, co je pro jeho dlouhodobý rozvoj tím nejlepším následujícím krokem.

Heinolovi zatím přeje snad úplně všechno. Pokud opomeneme jeho skvělé představení v posledních týdnech, jeho pozice v obraně Jets se stále víc upevňuje.

Vše začalo v červnu před draftem, kdy byl vyměněn do New Yorku Jacob Trouba. Toho nahradil Neal Pionk, a posléze i draftovaný Ville Heinola. Záhy se jednalo o výhru Rangers, ovšem čas přinesl i výrazné plusy na stranu Jets. Oba beci velmi příjemně překvapili a v týmu se rozhodně neztratí, navíc Trouba podepsal takovou smlouvu, na kterou ve Winnipegu mohl velmi rychle zapomenout.

O pád dní později se s týmem rozloučil Tyler Myers a Ben Chiarot a rázem byla uvolněna další dvě místa. Aktuálně visí otazník i nad Dustinem Byfuglienem, který dumá nad svou budoucností s hokejem.

A aby toho nebylo málo, Sami Niku se potýká se zraněným tříslem a je dost možné, že nestihne start nové sezóny. K tomu všemu Nathan Beaulieu, který měl zaujmout jedno z těchto míst, hrál během přípravy doslova tragicky, nově podepsaný Bitetto také neoslnil. 

Kdo má tedy jistou sestavu na modré čáře u Tryskáčů? 

Bekem číslo jedna bude Josh Morrissey, nová akvizice Neal Pionk si jistě také odbude svůj debut. Dmitrij Kulikov, ačkoli je v posledních letech kritizovaný snad na všech frontách, má místo také jisté.

A dále tu jsou obránci jako Tucker Poolman, který má za sebou vydařenou přípravu, aktuálně zraněný Sami Niku a několikrát zmíněná mladá hvězdička Ville Heinola. Pokud se v prvních zápasech osvědčí a Dustin Byfuglien se rozhodne pro setrvání v NHL, může vedle něj neskutečně vyrůst. Stejně tak začínal i Josh Morrissey.

Další potvrzení – Ville Heinola a David Gustafsson si změnili čísla dresů u Jets. To dělají jen hráči, kteří budou hrát v sezóně. Fin si vybral čtrnáctku, Švéd číslo devatenáct.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.