Experiment s česko–čínským křížením se nezdařil. Všichni hybridi umřeli

Zeman, Čína

Psal se rok 2016 a na Žofíně se chystal velký chovatelský experiment. Český prezident Zeman sem přivezl své výstavní obchodnické kusy a nahnal je do velkého sálu. Čínská strana k nim potom do výběhu připustila svoje investory a nechali je celý večer spolu zavřené, aby měli čas na intenzivní páření. Pouštěli jim přitom kvalitní hudbu, kterou obstarával Felix Slováček a Big Band Jaromíra Soukupa a obvyklou obchodnickou nedůvěru chovatelé snižovali hektolitry dovezeného alkoholu. Ráno je pak od sebe oddělili pomocí ledové vody, zavezli zpátky do kotců a s radostným očekáváním se těšili na výsledky. Ty se ovšem ani po třech letech nedostavily.

Ve středu se po třech letech konalo na Žofíně výroční setkání, které mělo zhodnotit výsledky experimentu. Společná oslava se ale nekonala. Čeští obchodníci se tentokrát bránili dalšímu křížení a nespokojeně podupávali v bezpečí svých kotců. Ani čínská strana se již nehlásila k očekávaným 200 miliardám, které v České republice slíbila proinvestovat. V sále tak vládla stísněná nálada výjimečně přerušovaná výkřiky čínských investorů, které si čínská kriminálka Peking odchytávala a průběžně odvážela do koncentračních táborů.

Nicméně setkání začalo slavnostně, příjezdem českého prezidenta Zemana. Ten svůj úvodní proslov začal několika vtípky.

„Právě jsem se vrátil z kompletní lékařské prohlídky a lékaři konstatovali, že jsem zcela zdráv.“
(smích)
„Samozřejmě kromě mé prokleté nohy, která někdy bolí příšerně.“
(smích, potlesk)
„Ale játra, ledviny, mozek – všechno jako mimino.“
(smích)
„Což se třeba o Felixi Slováčkovi říct nedá.“
(napjaté ticho)
„To byl žert.“
(napjaté ticho)
„Ale teď vážně. Jsem zdravý jako řípa a mohu i nadále vykonávat funkci prezidenta.“
(smích)

Pak se ale Zeman kupodivu pustil do čínské strany a připomněl incident s primátorem Hřibem, kvůli kterému zrušila Čína vystoupení několika českých kulturních těles. Zavzpomínal na své toulky lesem po Vysočině, kdy každý nepohodlný hřib rozkopal po okolí a podhoubí prolil savem. To navrhl i Číňanům. Svou řeč poté zakončil nekompromisním „Omlouváme se“, načež se v rychlosti rozloučil a vše zúčastněným ještě stihl zamávat z nosítek.

Na slavnosti také promluvil předseda Senátu Kubera, ale i on byl v mírné křeči. Mluvil o svých začátcích s kouřením, o čínském tabáku, o krásném hustém kouři i o tom, že při poslední návštěvě Pekingu kouřit vůbec nemusel a přesto měl plíce pořád plné kouře. Následoval příspěvek komunisty Filipa, který prakticky neřekl nic, ale podepsal všechno, co mu čínská strana dala pod ruku. Jako poslední vystoupil Felix Slováček. Co se týká zákazu vystoupení, upozornil, že není Čech, ale Slováček, načež na altku přehrál jednu z čínských budovatelských písní a domů si odnesl pozvání na šňůru koncertů po pekingských hotelech.

Když po půlnoci přišlo na podepsání dalších závazků, obě strany se opět začaly tvářit velmi nezúčastněně. Čínský velvyslanec standardně jako první předložil k podpisu prohlášení o jednotné celosvětové Číně a za českou stranu primátor Hřib tyto papíry standardně spálil na plynovém hořáku pod restovanými ledvinkami. Potom naopak předložil faktury za výdaje spojené s čínskými sliby a společná slavnost konečně skončila.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.