Natáčení Death on the Nile začalo, poznejte představitele hlavních rolí

Natáčení Death on the Nile začalo, poznejte představitele hlavních rolí

Kenneth Branagh předloni uspěl s dalším zpracováním slavného románu Agathy Christie A Murder on Orient Express, na který naváže dalším dílem jménem Death on the Nile. Branagh právě začíná s natáčením a při této příležitosti představil kompletní herecké obsazení.

16 1
1.10.2019

Následovník Laurence Oliviera a v poslední době jasně nejaktivnější shakespearovský tvůrce Kenneth Branagh předloni uvedl do kin hvězdně obsazenou detektivku A Murder on Orient Express na motivy díla Agathy Christie. Sám si střihl roli detektiva Hercula Poirota a v dalších rolích jsme viděli například Johnnyho Deppa, Willema Dafoea, Daisy Ridley či Michelle Pfeiffer. Na konci snímku se pak Poirot přesunul do Egypta, kde ho čeká vyšetřování vraždy na Nilu. Sequel byl oficiálně potvrzen loni, Branagh se vrací do hlavní role i na post režiséra. Zajímavostí je, že v knihách Agathy Christie se nilská anabáze belgického detektiva odehrála před expresní vraždou, uvidíme tedy, jak se k tomu režisér filmů Thor či Cinderella postaví.

Branagh převzal v roli Poirota štafetu od Davida Sucheta. Foto: 20th Century Fox

Sequel Branaghova hitu se jmenuje stejně jako kniha, tedy Death on the Nile, a režisér do něj opět obsadil hvězdná jména. Už dříve byla oznámena angažmá Gal Gadot (Wonder Woman) jako Linnet Ridgeway Doyle, Armieho Hammera (Call Me by Your Name) jako Simona Doylea a Letitie Wright (Black Panther) jako Rosalie Otterbourne. K této čtveřici nově přibyla na Oscara nominovaná Annette Bening (Captain Marvel), která si zahraje Euphemii a Tom Bateman, jenž se objevil už v prvním díle, si znovu střihne roli Bouca. V dalších, zatím nepopsaných rolích pak uvidíme herce Aliho Fazala (Victoria & Abdul), Sophie Okonedo (Christopher Robin), Rose Leslie (Game of Thrones), Dawn French (Coraline), Emmu Mackey (Sex Education), Jennifer Saunders (French and Saunders) a Russella Branda (Ballers). Stejně jako v případě jedničky scénář nachystal Michael Green (Logan), v kinech se filmu dočkáme 8. října 2020.

Herecká sestava vypadá vcelku slušně. Foto: Walt DIsney Pictures, 20th Century Fox

Zajdete na snímek Death on the Nile do kina?

  • castdeathonnile-9c78d903b027425ad9ba48c294bde8b9.png


Diskuze /1

brumla.cz

určitě ne. tohle zpracování mi absolutně nesedí, hlavně teda ten nový Poirot. jinak byl OE udělaný celkem slušně, ale tohohle Poirota prostě nezkousnu…

3.10.2019 | 18:41:05
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů