Dačického dům hostí snímky architektury města Kutné Hory pohledem členů fotografického kroužku Gymnázia Jiřího Ortena v Kutné Hoře

Architektura Kutné Hory je hlavním tématem výstavy členů fotografického kroužku Gymnázia Jiřího Ortena, která je od 26. září k vidění v Dačického domě. Jak řekl při vernisáži lektor fotokroužku Jiří Černohorský, snímky vznikly plánovaně pro mezinárodní výstavu fotografie v Krakově, kde byl vystaven ucelenější soubor fotografií. Pro instalaci v Dačického domě byly vybrány nejlepší z nich. Výstavu pořádá fotografický kroužek gymnázia s Nadací Kutná Hora – památka UNESCO a potrvá do 26. listopadu.

Fotografický kroužek na kutnohorském gymnáziu působí již pátým rokem. V současné době má kolem deseti členů, studentů od primy až do čtvrtých ročníků. Členy fotokroužku jsou však i někteří učitelé.

„Scházíme se jednou týdně. Pořádáme víkendové plenéry. Dvakrát jsme byli v Polsku,“ řekl Jiří Černohorský a doplnil, že po architektuře Kutné Hory bude celoročním tématem ilustrace k Malému princi, čímž fotografové navazují na práci dramatického kroužku školy. Snímky s tímto tématem budou vystaveny v Tylově divadle.

„V říjnu máme v plánu plenér na fotografování skla s panem Šimánkem u Českého Boru,“ dodal Jiří Černohorský.

Monika Pravdová

Zavřít menu