Mezinárodní festival outdoorových filmů již 4. října v Ostravě!

Mezinárodní festival outdoorových filmů již 4. října v Ostravě!

Tisk

MFOF 2019 tiskovkaPříznivci outdooru se opět mají na co těšit! Putovní soutěžní festival, který navštíví 60 míst v ČR i SR, bude již tradičně zahájen v Ostravě, a to v pátek 4. října. Nabídne 83 snímků, které musely projít opravdu velkým sítem, a trvalo půl roku je přebrat. Počet přihlášených filmů byl letos opravdu rekordní, bylo jich 1 486! Zakladatel a ředitel festivalu, pan Jiří Kráčalík, pociťuje neskutečný zájem filmařů z celého světa. Letos přihlásili své snímky například autoři z Afghánistánu nebo Francouzské Polynésie. Jediným městem, kde můžeme shlédnout všech 83 snímků, je Ostrava.

Hlavním hostem festivalu je letos Alena Konečná, reprezentantka ČR ve freedivingu, potápění na jeden nádech. V roce 2016 vytvořila světový rekord v konstantní váze bez ploutví, kdy se potopila do šedesáti metrů.

Čestným hostem festivalu měl být zasloužilý mistr sportu, český horolezec Vlastimil Šmída, který v srpnu zesnul. Festival promítne dobové filmy, ve kterých se pan Šmída účastnil prvních expedic do velehor. Jeho rodina v Praze převezme cenu za celoživotní dílo.

Snímky budou soutěžit ve čtyřech kategoriích - Dobrodružný a extrémní sportovní film, Horolezecký a horský film, Dobrodružný vodní sportovní film, Cestopisný film a Nesoutěžní film.

Již touto dobou běží doprovodné programy festivalu, například beseda s Vítem Kanyzou Jak spojit cestování s dobrovolnictvím, nebo promítání multimediálních cestopisných pořadů.

MFOF 2019 tiskovka

Foto: Káťa Michajlovová


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Markéta Schneiderová: „Hodně mi záleží, aby člověk zapomněl, že je to jenom napsaný.“

schneiderova 200Jak se ze spisovatelky ‚do šuplíku‘ stane úspěšná blogerka, která trousí svá díla po světě? Co člověka nakopne, aby si začal plnit svůj sen a přitom se nezačal brát hrozivě vážně? Markéta Schneiderová je ženou činu. Osob...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Opět se koná přehlídka francouzského filmu

fff perexUž po dvacáté  - v Praze ve dnech 22.-29.11.2017 a poté v dalších městech České republiky (Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Ostrava) - se k publiku obrací přehlídka trochu domýšlivě nazvaná Festival francouzského filmu. 


Literatura

Poznejte příběh osudové lásky

Cisarovna perexPíše se rok 1853. Alžběta Bavorská, přezdívaná Sisi, má jasno. Buď se dočká opojné romantické lásky, jakou zná z básní, nebo se nezamiluje nikdy. Nikdo z její rodiny však pro její ideály nemá pochopení.

Divadlo

Talentovaní ochotníci si dali dostaveníčko na kroměřížském divadelním festivalu

divadlo200Celkem sedm inscenací se představilo ve dnech 18. - 21. května v rámci 16. ročníku Divadelního festivalu Ludmily Cápkové v Kroměříži. Vedle toho proběhlo pár doprovodných akcí – křest knižní publikace 70 let divadelního spolku v Kroměříži, koncert sk...

Film

Mistři japonského filmu nás stále oslovují

mistri japonskeho filmu obalkaJapanolog Antonín Líman sepsal ve 13 esejích knihu Mistři japonského filmu (vydala Paseka), kde se zaměřil na nejznámější tamní režiséry a jejich díla. Oproti fil...