Hlavní obsah

Obránce Boleslavi je po operaci krční páteře: Chyběl kousek, abych skončil na vozíku

Praha

Čert vem fakt, že v aktuální sezoně už si hokej s vysokou pravděpodobností nezahraje. Třiatřicetiletý slovinský hokejový obránce Mladé Boleslavi Sabahudin Kovačevič byl jen kousek od toho, aby skončil na invalidním vozíku...

Foto: www.bkboleslav.cz

Slovinský obránce Mladé Boleslavi Sabahudin Kovečevič je po operaci krční páteře.

Článek

Slovinský reprezentant, který startoval na čtyřech světových šampionátech elitní kategorie i posledních dvou zimních olympijských hrách, absolvoval v tomto týdnu v pražské nemocnici Na Homolce operaci krční páteře, se kterou měl problémy od letního přípravného duelu s Karlovými Vary.

„Zápas jsem tehdy dohrál, ty obtíže nebyly tak hrozné. Bohužel se ale postupně stupňovaly," řekl pro klubový web Bruslařského klubu 190 centimetrů vysoký zadák, který už byl propuštěn do domácí péče.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Obránce Bruslařů Sabahudin Kovačevič musel tento týden narychlo podstoupit operaci krční páteře. Jedná se o důsledek letního přípravného zápasu s Karlovými Vary. „Zápas jsem tehdy dohrál, ty obtíže nebyly tak hrozné. Bohužel se ale postupně stupňovaly,“ vypráví dnes už do domácí péče propuštěný třiatřicetiletý Slovinec, který operační zákrok podstoupil v Praze Na Homolce. „Postupně jsem začínal mít problém s chůzí, bolely mě, až neposlouchaly, nohy. Zbytek už šel rychle,“ říká otec dvou malých chlapců. Kdyby nebylo dalšího zásahu lékařů, nemuselo to dopadnout vůbec dobře. „Řekli mi, že jsem byl jen kousek od toho, abych skončil na vozíku.“ Sabahudin Kovačevič bude v rekonvalescenci několik měsíců, nedá se říct, zda ještě vůbec stihne letošní sezonu, je to ale spíš nepravděpodobné. Bruslařům ale fandit nepřestane, už zítra se na ně ostatně přijde podívat do kabiny. Držíme palce, Kovi! #bkboleslav #jedentymjedencil @budo8_6

Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav),Říj 1, 2019 v 6:00 PDT

„Postupně jsem začínal mít problém s chůzí, bolely mě, až neposlouchaly, nohy. Zbytek už šel rychle. Lékaři mi řekli, že jsem byl jen kousek od toho, abych skončil na vozíku," doplnil rodák ze slovinské Jesenice.

Kovačevič v tomto ročníku do extraligového kolotoče kvůli zranění nezasáhl a je velmi pravděpodobné, že v probíhající sezoně si už nezahraje. Doba jeho rekonvalescence má trvat několik měsíců.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články