02.10.2019 10:00

Představení v Klicperově divadle poprvé s anglickými titulky

Klicperovo divadlo příchází v říjnovém programu s novinkou, kterou potěší předevších anglicky mluvící komunitu a zahraniční studenty žijící v Hradci Králové. Vůbec poprvé uvede představení ze svého repertoáru doplněné o anglické titulky. Průkopnickou inscenací bude úspěšný titul Fernando Krapp mi napsal dopis, a to konkrétně jeho repríza ve středu 16. října od 19 hodin ve Studiu Beseda.

Titulky budou promítané nad hrací prostor tak, aby domácí publikum nerušily, ale přesto aby byly dobře čitelné. Nabídka otitulkovaných představení by se v budoucnu měla rozšířit na další tituly jak ve Studiu Beseda, tak i na hlavní scéně. V programu na webových stránkách budou taková představení označena jako "English Friendly". Jejich rozsah a počet bude záviset na diváckém zájmu, který bude divadlo průběžně vyhodnocovat.

Inscenace Fernando Krapp mi napsal dopis zazářila na začátku září na Mezinárodním festivalu Divadlo v Plzni, herečka Sára Venclovská se navíc za roli Julie probojovala do širších nominací na prestižní herecké ocenění Ceny Thálie, které budou udělovány tuto sobotu.

https://www.klicperovodivadlo.cz/

Autor článku: Martin Sedláček