„Tradovalo se, že dokud byl po vystoupení v sále poslední fanoušek, podepisoval se. Byl to profík, bude všem chybět,“ řekl ředitel Městského společenského domu Kolín Zdeněk Hejduk, který zrovna v den Gottova úmrtí otevřel výstavu s názvem Zdeněk mezi hvězdami, aneb když selfie bylo ještě neznámým slovem.

Jedná se o velký soubor snímků, na kterých je zachycen s mnoha významnými osobnostmi, samozřejmě i s Karlem Gottem. „Setkal jsem se s ním asi dvakrát a pokaždé byl velice příjemný,“ dodal Zdeněk Hejduk.

O celovečerní koncert Karla Gotta usilovali několik let také v Cerhenicích. „Přál jsem si, že jednou Karel Gott přijede zazpívat na náš Cerhenický večer,“ uvedl starosta Marek Semerád, který se s ním podle svých slov také párkrát potkal a vnímal ho jako sympatického, ochotného člověka.

„Byl to naprostý profesionál. Bohužel už se nám ho k nám pozvat nepodaří. Přeji upřímnou soustrast celé rodině. Není to obligátní věta, je mi to opravdu líto,“ dodal Semerád.

V Jevanech, které dříve spadaly do okresu Kolín, fungovalo tři roky zpěvákovo muzeum Gottland. „Karel Gott do obce občas jezdil za synem Karla Svobody Petrem nebo za Štaidlovými,“ vzpomínají obyvatelé Jevan.

Koncert Karla Gotta v sobotu 25. dubna 2009 v Mladé Boleslavi na zimním stadionu vidělo 3500 diváků.
Na Karla Gotta vzpomínají i Středočeši. V Mladé Boleslavi své fanynky líbal