Domů     Zajímavosti
Společnosti SAP a UNICEF se spojily s cílem proškolit mladé lidi
Pavel Polcar 2.10.2019

SAP SE (NYSE: SAP) a UNICEF oznamují nové globální partnerství. Jeho cílem je poskytovat mladým lidem ze znevýhodněných komunit kvalitní vzdělání a odbornou přípravu v oblasti pracovních dovedností a osvojování základních dovedností potřebných pro život. Díky tomu mohou získat slušnou práci a stát se aktivními občany. .

Tříleté partnerství bylo oznámeno na akci konající se v rámci 74. zasedání Valného shromáždění Organizace spojených národů v New Yorku. Propojí firmy, vlády a nevládní organizace při vytváření trvale udržitelných modelů vzdělávání.

Spojenectví se soustředí na iniciativy začleňování se do pracovního procesu, které pomohou mladým lidem prosperovat a zároveň poskytnou společnostem dobře připravené pracovníky. Dojde tak k propojení a lepší komunikaci mezi soukromým sektorem a budoucími talenty.

V současnosti více než jeden z pěti mladých lidí nepracuje a ani se neúčastní vzdělávání nebo jiné odborné přípravy. Neučí se dovednostem, které potřebuje při hledání slušného zaměstnání. Navíc současná rychle se měnící ekonomika vyžaduje stále specializovanější znalosti.

„Cesta mladých lidí k úspěšné budoucnosti v pracovním procesu vede přes kvalitní vzdělání, které je více angažuje a umí je vybavit potřebnými dovednostmi,“ říká Henrietta Fore, výkonná ředitelka UNICEF. „Mladí lidé patří k těm nejlepším kreativcům, nadšencům a myslitelům na světě.

Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat se společností SAP při využívání energie a nápadů mladých a současně jim pomoci najít cesty, jak být přínosem pro ekonomiku a společnost.“.

Do roku 2030 musí být firmy a společenství na celém světě připraveny udržitelným způsobem začlenit dvě miliardy mladých lidí hledajících zaměstnání do pracovního procesu.

Spolupráce pomůže oslovit mladé lidi v celé Africe, Asii a Evropě, přičemž původní snahy se soustřeďovaly na Indii, Turecko a Vietnam. Tato spolupráce tvoří část celosvětového partnerství Generation Unlimited (Generace bez hranic), jehož cílem je připravit mladé lidi na to, aby se stali angažovanými a produktivními občany.

Partnerství Generation Unlimited bylo spuštěno před rokem a soustřeďuje se na veřejné a soukromé investice z mnoha odvětví do vzdělávání a zaměstnanosti mládeže.

„Lidé jsou znepokojeni nerovností příležitostí v dnešní ekonomice,“ uvedl Bill McDermott, CEO společnosti SAP. „Firmy musí učinit smysluplné kroky ke zvýšení kvalifikace nynějších a budoucích pracovníků, a to bez ohledu na jejich věk a místo kde žijí.

Společně s UNICEF se SAP zaměří na odstartování tohoto procesu přímo ve třídách, kde se vytvářejí základy budoucí profesní dráhy. Rozšíříme spolupráci s veřejným sektorem a budeme se soustředit na vytvoření co nejlepšího studijního plánu tak, abychom dobře připravili budoucí pracovníky.

Toto je další příklad dokonalé harmonie mezi tím, co je správné pro společnost, a tím, co je užitečné pro podnikání.“.

Související články
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
Tuto otázku si položili vědci z Friedrich Alexander Universität v Německu a hledali na ni odpověď. Zkoumání podrobili chemikálie obsažené v tělesném pachu, jejichž koncentrace se liší u kojenců a dospívajících. Malé děti voní rodičům příjemně, jako květiny, zato při zachycení tělesného pachu puberťáků, kteří nepoužili deodorant, sebou nejeden rodič trhne a nakrčí nos. V […]
Má pověst jedné z nejnavštěvovanějších sociálních sítí. S každým dalším přečteným příspěvkem však podle výzkumu vědců z Torontské univerzity naše psychika značně trpí. Autoři studie, která byla publikována v časopise Communications Psychology zjistili, že přihlášení na sociální síť X (dříve známé jako Twitter) sice u některých uživatelů vedlo k většímu pocitu sounáležitosti, zároveň ale bylo […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz