Vstupenky online

Týden bez domácího utkání, junioři i dorostenci hrají venku

Helena Hegeďová, Anna Pavlína Sedláčková • 02.10.2019

Tento týden čekají vsetínskou mládež pouze zápasy mimo Vsetín. Junioři se utkají pouze jednou a to s neznámými Warriors z Brna. Dorost bude mít proti sobě dva soupeře. Se Šumperkem se utkal již v minulé sezóně. Kdežto s druhým soupeřem, Porubou, se v loňském ročníku nepotkali. Čekají nás tedy tři venkovní utkání, která se vyplatí sledovat.

Junioři

Valaši se po vysoké nedělní výhře 8:2 nad Porubou vyhoupli na třetí místo tabulky. Na první Havířov a druhý Přerov ztrácí 6, respektive 4 body. Naopak je tomu níže v tabulce, kde jsou všechny týmy v rozmezí jednoho bodu. Proti celku z Ostravy si tedy Vsetínští zastříleli, čímž si spravili chuť po prohře 2:3 na ledě Havířova. V tomto nepovedeném utkání se domácí dostali rychle do vedení a Valaši začali náskok soupeře mazat až za stavu 0:3. V druhé polovině druhé třetiny se trefili Novosad a Klímek, to však na bodový zisk nestačilo.

V posledním utkání se pod osm branek podepsalo pět střelců, mezi nimi byli také Tadeáš Pospíšil (4+3) a Daniel Klímek (4+2), kteří vedou tabulku střelců. Nejvíce kanadských bodů má však Adam Hilšer (2+8), který proti Porubě zapsal čtyři asistence. Nejproduktivnějšími obránci jsou pak s třemi nahrávkami Vojtěch Riedl a Patrik Zeman. Jedničkou v brankovišti je Jakub Málek, který zatím odchytal všech pět duelů.

Zápas: 4.10. Warriors Brno – Vsetín 18:30

Na hráče Vsetína čeká v tomto týdnu jen jeden zápas, a to proti brněnským Warriors. Těm po pěti odehraných utkáních a zisku celkem šesti bodů patří páté místo. V minulém týdnu se Brno nejprve vydalo do Přerova, kde tamtím Zubrům polehlo 1:6. Následovalo domácí utkání proti vedoucímu celku tabulky. Po dvě třetiny se jednalo o vyrovnaný zápas, který na svou stranu hosté definitivně překlopili až v 44. minutě.

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejpilnějším střelcem Warriors je s pěti kanadskými body za čtyři branky a jednu asistenci Lukáš Marčík. Hned za ním potom v tabulce produktivity najdeme čtyřbodového (2+2) Davida Karpíška. Brankářské duo tvoří v brněnském týmu Filip Kašpar a Marek Vystavěl.

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Málek – Holáň, Ondračka, Zeman, Riedl, Kunst – Hilšer, Pospíšil, Vašenka, Vrána, Jurek, Zemánek, Klímek, Novosad, Vavřík, Frimel.
Warriors: Kašpar – Klimeš, Staněk, Rašovský, Mahdal, Sedlaček – Vysloužil, Marčík, Bocián, Holotík, Karpíšek, Mudrych, Hrstka, Ludvík, Antonů.

Dorost

Minulý týden se dorost nejprve utkal s Přerovem. V tomto zápase po první třetině ve vedení, druhá třetina skončila vyrovnaným skóre, a tak se do třetího dějství šlo o začátku. V poslední třetině byl však úspěšnějším týmem Přerov, který si tak ponechal 3 body doma. Vsetínští dorostenci, ale zazářili v sobotu, kdy se utkali s Kometou. Zápas to byl poměrně vyrovnaný, protože první i druhá třetina skončily se stejným počtem gólů na obou stranách. Ve třetí třetině byl k vidění už pouze jeden gól, o který se postaral Babeliak, jenž tak zajistil svému týmu 3 body do tabulky. Na vsetínský dorost tento týden čekají pouze zápasy mimo domácí ledovou plochu. Nejprve se utkají se Šumperkem, který znají z minulé sezóny. Novým soupeřem pro ně bude Poruba, se kterou se utká v sobotu.

Zápas: 3. 10. Šumperk – Vsetín 17:15

Stejně jako Vsetín, tak i Šumperk se v minulém týdnu utkal s Kometou, tento zápas však skončil vítězně pro brněnský tým. Ten Draky přehrál 11:1, a tak byli hosté nuceni nechat všechny body v Brně. Druhý zápas byl už pro Šumperk veselejší, neboť se mu podařilo zvítězit nad Porubou. Ve čtvrtek se tedy Draci utkají se Vsetínem. Týmy mají mez sebou rozdíl tří bodů, což dělá tento zápas zajímavějším, neboť to pro vsetínský dorost znamená, že se díky tomuto zápasu můžou dostat do stejné bodové výše jak Draci.

Zápas: 5. 10. Poruba – Vsetín 13:15

Poruba je v ELIOD Extralize nováčkem, což je možná vidět také na její úspěšnosti, neboť na svém kontě zatím nemá žádný bod. Minulý čtvrtek Poruba prohrála s Třincem vysoko 0:7. V sobotu se na své domácí ploše utkala se Šumperkem. První dvě třetiny byly ve vedení Draci, pro Porubu začal tento zápas vypadat nadějně až ve třetí třetině, kdy začala Draky dotahovat. Soupeř byl však pokaždé o gól napřed, a tak ani z tohoto zápasu nevytěžili Ostravané žádný bod. Zápas se Vsetínem se odehraje taktéž na ploše Poruby, která bude mít v tomto nadcházejícím zápase zcela jistě podporu svých fanoušků.

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Nešpůrek – Kočí, Mikula, Dořičák, Krajčík, Kunst – Bednařík, Rybár, Kopřiva, Babeliak, Juráň, Adámek, Kuchařík, Dědek, Turek, Čajanová, Jurek.
Šumperk: Ryšavý – Seidenglanz, Minařík, Slabý, Kareš, Blaško, Koutecký, Panáček – Burda, Mann, Slováček, Kučera, Diviš, Fibigr, Trögner, Janech, Haas.
Poruba: Drabčík – Černý, Kríž, Macias Kac., Kosina, Borkovec, Gelnar – Hlaváč, Lambert, Koudelný, Ślusarczyk, Macias Krz., Hradil, Halata, Chovanec, Stibor, Stodůlka, Kovalčík, Hlavatý.

banner pod článkem