Hlavní obsah

Kobra uvízla v plechovce od piva

Novinky, tcs

Další z mnoha ilustrací neutěšeného stavu životního prostředí se stala kobra indická objevená lidmi v jedné vesnici v indickém státu Uríša. Had se nemohl dostat z plechovky od piva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kobra uvízla v plechovce od pivaVideo: Reuters

 
Článek

Hada uvězněného v plechovce objevili v lesním porostu. Když se jí pokusili dva muži pomoci, nebyla kobra z pochopitelných důvodů v příliš dobré náladě a její podrážděné syčení plechovka od piva ještě zesilovala.

Zachráncům se ovšem nakonec povedlo bez větších problémů plechovku rozříznout a kobru vysvobodit. Pak ji zbývalo ještě přesunout z lesní cesty.

Kobra indická (vědeckým názvem Naja naja) je kvůli své kresbě známá též pod lidovým názvem „brejlovec“. Patří k takzvané „velké čtyřce“ nejnebezpečnějších hadů Indie. Kromě ní do čtveřice patří ještě bungar modravý, zmije řetízková a zmije paví.

Veterináři jako zázrakem vyléčili prostřelenou kobru

Koktejl

Uštknutí hada, který dorůstá délky až dvou metrů, je zákeřné tím, že není vůbec bolestivé. Účinky jedu se začnou projevovat už za několik minut. Dostaví se postupná paralýza až dojde k selhání dýchacího systému.

Na uštknutí kobrou indickou umírají ročně tisíce lidí, na druhou stranu ani had to v boji o přežití nemá jednoduché. Je veden jako „zranitelný“ druh.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám