Životní styl

3. října 2019 11:27

Martina Čerňanská

Poslední duet Karla Gotta Srdce nehasnou jako loučení s dcerou Charlotte

Píseň Karla Gotta Srdce nehasnou, kterou nazpíval se svou dcerou Charlotte, se stala hitem ihned po zveřejní před několika měsíci. Ve světle událostí posledních dnů z jejích slov doslova mrazí.

Tutu píseň napsal pro Karla Gotta a jeho dceru Charlotte Richard Krajčo spolu s Petrem Harazinem. Vznikl k ní i videoklip, na který se můžete podívat na konci článku.

Singl byl zveřejněn 2. května 2019 a v té době již Karel Gott věděl, že je opravdu vážně nemocný a jeho vyhlídky nejsou dobré. A právě když se pozorně zaposloucháte do textu písně Srdce nehasnou, uvědomíte si, že se jedná vlastně o jakési loučení otce s dcerou.

Věty: "Někdy se ví, co Bůh chystá a že se nedaj stihnout všechna místa," nebo "A teď už cítím, jak sprintuje čas, ještě než usnu, chci slyšet tvůj hlas," vhánějí všem fanouškům tohoto hudebního velikána slzy do očí.

Přečtěte si celý text písně Srdce nehasnou:

Někdy se ví, co Bůh chystá a že se nedaj stihnout všechna místa, ale je to dobrák, altruista, vždyť mi dal tebe, domov, přístav.

A v něm jsi ty, celý můj svět, laskavá náruč i zběsilý let a kolem nás hudba, jedna z těch krás, kdy po zádech běhá nám mráz.

Vždyť víš, srdce nehasnou.

Ale může se stát, jak častokrát, že začnu se bát, pak nesmíš to vzdát, na všechny z tvých cest, má jediná z hvězd svítím ti dál.

A co když strhne mě proud, pak musíš plout, mít z vavřínů vor a na něm neusnout, na všechny z tvých cest, má jediná z hvězd svítím ti dál.

A teď už cítím, jak sprintuje čas, ještě než usnu, chci slyšet tvůj hlas, ať zůstane věčných i těch pár chvil, kdy zpívalas ze všech svých sil.

Že kořínek tvůj je tuhý jak kmen, stromy však dorostou, nezapomeň, ale v korunách vedou tisíce tras, na konci každé sejdem se zas.

Vždyť víš, srdce nehasnou.

Ale může se stát, jak častokrát, že začnu se bát, pak nesmíš to vzdát, na všechny z tvých cest má jediná z hvězd svítí ti dál.

A co když strhne mě proud, pak musíš plout, mít z vavřínů vor, a na něm neusnout, na všechny z tvých cest, má jediná z hvězd svítím ti dál.

Vždyť víš, srdce nehasnou.

Ale může se stát, jak častokrát, že začnu se bát, pak nesmíš to vzdát, na všechny z tvých cest, má jediná z hvězd svítím ti dál.

A co když strhne mě proud, pak musíš plout, mít z vavřínů vor, a na něm neusnout, na všechny z tvých cest, svítím ti dál.

Někdy se ví, co Bůh chystá.

Autor: Martina Miláčková


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.