bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ztráty na začátku sezony. Jets budou chybět Beaulieu a Little

3. října 2019, 13:00

Jan Vojkůvka

Začátek nové sezony bude ve Winnipegu ovlivněn zdravotními problémy. Zhruba měsíc bude mimo hru obránce Nathan Beaulieu, který se zranil v přípravném utkání s Minnesotou, stejně jako Bryan Little, jenž po zásahu od Luka Kunina z nedělního souboje utrpěl otřes mozku.

Pro Jets nemůže být vstup do nové sezony komplikovanější. Až na poslední chvíli podepsali Patrika Laineho a Kyla Connora, kteří tak s týmem stihli jen pár tréninků. Ze hry je na vlastní žádost urostlý obránce Dustin Byfuglien, který zvažuje konec kariéry. A do toho ještě při finálovém utkání přípravy byli zraněni dva hráči. 

Jednatřicetiletý Little byl v duelu s Minnesotou zraněn už v první třetině po hitu od Luka Kunina. Kvůli otřesu mozku, který utrpěl, navíc není jisté, kdy se vůbec bude moci vrátit na led a pomoci Jets v bojích v základní části.

Místo Littla, jenž v minulé sezoně plnil roli i defenzivního útočníka a v 82 zápasech nasbíral 15 branek a 26 asistencí, by se měl posunout na jeho pozici do druhé formace Andrew Copp.

Dalším problémem je zranění Nathana Beaulieua, jenž se zranil také v utkání s Minnesotou. U něj se jedná o zranění v horní polovině těla a jeho absence by měla trvat zhruba 4 týdny. Byť je Beaulieu členem „až“ třetí dvojice, tak při dlouhodobé absenci Byfugliena měl své místo na soupisce jisté a pro Jets se tak rovněž jedná o poměrně významnou ztrátu. 

Beaulieua získali Jets na konci února z Buffala, aby nahradil především zraněného Joshe Morrisseye. Stihl odehrát 18 zápasů, ve kterých přihrál na 5 branek. V Play off už se na led ale nedostal. V létě obdržel jednoletou smlouvu v hodnotě jednoho milionu dolarů a měl by v této sezoně být stálým členem hlavního týmu, i vzhledem k nejisté situaci kolem Byfugliena.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.