Úmrtí Karla Gotta ve středu vyhledávalo na internetu milion lidí. Největší zájem byl po desáté dopoledne

Množství dotazů v internetových vyhledávačích v souvislosti s úmrtím zpěváka Karla Gotta se ve středu zvýšilo téměř o milion. Návštěvnost internetového zpravodajství se zvýšila o stovky tisíc uživatelů. Vyplývá to z informací internetových firem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší hledanost byla kolem desáté hodiny dopoledne.

Největší hledanost byla kolem desáté hodiny dopoledne. | Zdroj: Printscreen z vyhledávače Google

„Za středu evidujeme více než 300 000 hledání v souvislosti s úmrtím Karla Gotta. V předchozí dny to přitom byly stovky dotazů,“ uvedl produktový manažer vyhledávání na Seznamu Michal Sedláček.

Karel Gott bude mít pohřeb se státními poctami, řekl premiér. Datum a místo nakonec nechá na rodině

Číst článek

„Největší hledanost nastala kolem desáté hodiny dopoledne, kdy lidé sháněli bezprostřední informace o události, a to především skrze mobilní zařízení. Odpoledne se pozornost veřejnosti soustředila na rodinu, manželku Ivanu a dcery. V konečném součtu se vyhledávání obou témat velmi vyrovnává,“ dodal.

Na českém Google vzrostl objem vyhledávání interpretova jména o více než 500 000 dotazů. O 100 000 dotazů vzrostl objem vyhledávání jména dcery Karla Gotta Charlotte a o více než 100 000 dotazů vzrostl včera v Česku objem vyhledávání jména manželky Ivany. Narostl i zájem o heslo „Bertramka“.

Vyhledávání ve světě

„Celosvětově zaznamenalo vyhledávání jména zesnulého interpreta vrchol ve středu v 10.32. Poté objem vyhledávání klesal a opět mírně vzrostl kolem 20.00 hodiny,“ uvedla mluvčí Google Alžběta Houzarová. Vyhledávání pocházelo celkem z 57 regionů, vévodilo Česko, Slovensko, Německo, Rakousko a Lichtenštejnsko. Vyskytlo se i vyhledávání interpretova jména v azbuce.

Počet návštěvníků velkých zpravodajských webů se zvýšil řádově o stovky tisíc.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme