Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič „mustangu smrti“ popsal vteřiny před nehodou: Za volant už asi nemůžu, litoval

Autor: VaB - 
3. října 2019
18:21

Dopravní nehoda, která se stala 21. září u Špindlerova Mlýna, skončila tragicky. Po srážce vozu Mustang s Rapidem zemřel zástupce ředitele Vojenského zpravodajství, brigádní generál Milan Jakubů (†49). Vojtěch Ch., řidič „mustangu smrti“, popsal své pocity i vteřiny před nehodou.

Vojtěch Ch. (31), řidič z oranžového mustangu, popsal tragickou nehodu pro server iDnes.cz. „Motorismus mě vždy zajímal, pracoval jsem v autoprůmyslu. A zúčastnil jsem se několika amatérských závodů, ale nemám závodní licenci a rozhodně se nepovažuji za závodníka,“ řekl serveru. „Až do nehody jsem se považoval za dobrého řidiče. Bohužel, touto nehodou jsem zklamal všechny, kteří mi jako řidiči důvěřovali,“ sype si popel na hlavu. 

Video  Srážka dvou aut si vyžádala jednu oběť: Řidič mustangu měl podle svědků závodit s jiným řidičem!  - Facebook: Hasiči města Špindlerův Mlýn (JPO II)
Video se připravuje ...

V autě Vojtěch podle svých slov vezl dvanáctiletého chlapce, syna řidiče z červeného mustangu, který jel v době nehody před ním. Na otázku, zda ho ani přítomnost chlapce nedonutila jet pomaleji, odpověděl, že měl za to, že jede pomalu, tedy až do té doby, než došlo k nehodě.

„Neumím si vysvětlit, co se stalo. Až do osudového střetu jsem měl vozidlo pod kontrolou. Chyba musela nastat až v posledním okamžiku, než se vozidla střetla,“ domnívá se Vojtěch. Toho, že by vjel do protisměru, si prý není vědom. Podle informací od policie k tomu ale zřejmě došlo.

Po nehodě skončila ve vážném stavu v nemocnici také generálova manželka (47). Kvůli úrazu hlavy se nemohla ani zúčastnit manželova pohřbu.

Vojtěch se také vyslovil k záplavě nenávistných komentářů, kterými ho lidé počastovali na sociálních sítích. „Nebudu se vyjadřovat k formě příspěvků na sociálních sítích, ovšem s kritikou mého jednání souhlasím. Zavinil jsem jím obrovské neštěstí, na silnicích nemají lidé přicházet o životy,“ řekl a dodal, že s následky toho, co způsobil, se bude vyrovnávat do konce svého života.

Řidič „mustangu smrti“ se údajně pokusil osobně setkat i s rodinou zemřelého. To se mu prý nepovedlo. „V tuto chvíli zařizuji prodej svého majetku, abych alespoň částečně mohl rodině kompenzovat to, co se penězi nahradit nedá,“ řekl s tím, že chce rodině pomoci co nejdříve.

„Nevím, zda se za volant auta vůbec vrátím. To, co se stalo, je neodčinitelné. Vždy to budu mít před očima. Celý můj dosavadní život se točil hlavně kolem aut a toto je zlomový okamžik,“ říká se slovy, že celého skutku lituje a bude se ho snažit alespoň částečně odčinit. 

longerCZ ( 5. října 2019 04:44 )

Tomu říkám ukázková účelová lítost

zvonik54 ( 4. října 2019 12:21 )

No, oba měli rychlé a drahé vozy a nikdy neuvěřím tomu, že oba nezávoděli... Následky jsou pochopitelně fatální. Nicméně generálů je dost, že při určitém ,,závodění" na jiné úrovni nás čeká jiné fatálno: A to zapojení se do celosvětové jaderné války. Takže generálů - žádná škoda...

longerCZ ( 4. října 2019 10:42 )

Ty seš dobrý jelito. Uvědom si, že oni ale nebyli na závodním okruhu. A generál určitě ten den neusedal za volant s tím, že možná nedokončí závod, protože on se žádnýho nezúčastnil. Trochu přemejšlej, než něco plácneš. A nauč se česky ;)

villon ( 4. října 2019 07:23 )

Snad se z toho oklepe a zase bude závodit. Kdo tuhle vášeň nechyt tak nic nechápe a nemá co kecat. I na okruzých umírají piloti, a skvělý. F.

diam ( 3. října 2019 21:57 )

Nevěřím mu ani slovo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání