VIDEO: Tragédie u Tušimic, nový Möbelix, spousta česneku. To byly události týdne
Týdenní souhrn zpravodajství.
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Nehoda s tragickým koncem, ale i několik pozitivních zpráv. Takové byly události v minulých dnech, které přitáhly nejvíce pozornosti našich čtenářů. Přinášíme je v našem tradičním týdenním komentovaném souhrnu.

Pokud chcete vidět zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Najdete nás tady.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=UQBq2bl0bkE

Nový Mobelix

V Ústeckém kraji je druhý Möbelix. Nábytkářský řetězec otevřel svoji čtrnáctou pobočku v Mostě. Ta první se nachází v Ústí nad Labem. Lidé hned zaplnili nové prodejní prostory. Möbelix sází na designovou prezentaci vystaveného zboží. Mezi nakupujícími často zaznívalo, že to v Mostě vypadá jako ve zmenšeném obchodě jedné švédské konkurence. Jen místo masových kuliček byla při otevření v nabídce česká sekaná. Fotky zde.

Smrtelná nehoda motorkáře

Uplynulý týden se na silnicích Ústeckého kraje neobešel bez ztráty lidského života. V zatáčce u tušimické elektrárny nedaleko Kadaně zahynul motorkář po srážce s osobním autem. Na místě neštěstí vzniklo pietní místo, kde neustále přibývají květiny a svíčky. V minulém týdnu došlo v Ústeckém kraji dohromady ke 234 dopravním nehodám. Informujeme zde.

Otevření Bridge

V Mostě se otevírá nové inovační a vzdělávací centrum. Heslo, představující Bridge 714, se skládá ze tří slov – work, life, balance. Můžete tu tedy pracovat, bavit se i relaxovat. Nabízí sdílené kanceláře, hernu s virtuální realitou, kavárnu, dětskou hernu či vinotéku. Můžete zde navštívit lekce angličtiny a cvičení nebo tance, velmi zajímavé jsou technologické kroužky pro děti. Píšeme více zde.

Tunel pod Bílinou

Zmizí nekonečné zácpy na silničním průtahu Bílinou? Tři různé varianty vedení tunelu pod městem jsou v současné době navržené Ředitelstvím silnic a dálnic. Jako nejvhodnější se jeví takzvaná zelená trasa, která je nejkratší a je nejvzdálenější řece. Pokud se bude vše vyvíjet ideálně, začne se stavět nejdříve v roce 2025. Více info tady.

Česnekové slavnosti

Svatováclavská pouť doprovázená slavností česneku se konala ve Strupčicích na Chomutovsku. Pro děti byla připravena spousta zábavy, pouťové atrakce a dobrot. Nechyběly česnekové speciality. Lidé se mohli seznámit s vojenskou historií, bavit se pod pódiem i účastnit se soutěží.

Den záchranářů v Postoloprtech

A lidé se bavili i na Lounsku. V sobotu proběhl v postoloprtské zámecké zahradě první ročník preventivní akce pro širokou veřejnost pod názvem Den prevence. Užitečnou akci připravila jednotka místních hasičů v úzké spolupráci s postoloprtskou městskou policií. Návštěvníci si zkusili resuscitaci, sebeobranu i trenažér převracejícího se auta. Fotogalerii najdete tady.

Pozvánka do divadla

První premiéra druhé poloviny divadelní sezony v Mostě se nezadržitelně blíží! Zatímco se divadelní malírna proměnila v indickou džungli, na prknech se dál intenzivně zkouší. Mauglí je určen mladým i starším divákům, kteří spatří výpravnou inscenaci s písněmi a silným příběhem. Premiéra je 4. října.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru