Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Severní Irové přijedou do Prahy s Davisem i Laffertym, nováčkem je Kennedy

Hlavní opory kapitán Steven Davis, obránce Jonny Evans či střelec Kyle Lafferty nechybí v nominaci Severního Irska na zápas kvalifikace mistrovství Evropy v Nizozemsku a následný přípravný duel v Praze proti České republice. Jediným nováčkem je křídelní záložník Matthew Kennedy. Přímý přenos utkání ČR - Sverní Irsko odvysílá ČT sport a web ctsport.cz v pondělí 14. října.

Radost fotbalistů Severního Irska
zdroj: Reuters autor: Clodagh Kilcoyne

Trenér Michael O´Neill povolal 25 hráčů a pouze jediný z nich, útočník Shayne Lavery, hraje domácí ligu. Ostatní nominovaní působí v Anglii nebo ve Skotsku a nejlepší střelec aktuálního výběru Kyle Lafferty v norském Sarpsborgu. Po zranění se vrací do reprezentace obránce Michael Smith.

Severní Irsko v zářijovém duelu doma s Německem utrpělo první prohru v kvalifikaci a ve své skupině je na druhém místě. S českým týmem se ostrovní celek utkal naposledy předloni a ve světové kvalifikaci ho doma v Belfastu porazil 2:0.

Reprezentanti přivítají Severní Irsko 14. října na Letné, o tři dny dříve v Edenu nastoupí k utkání evropské kvalifikace proti Anglii.

Nominace Severního Irska na zápasy v Nizozemsku (10. října) a v ČR (14. října):

Brankáři: Michael McGovern (Norwich/Angl.), Bailey Peacock-Farrell (Burnley/Angl.), Trevor Carson (Motherwell/Skot.)

Obránci: Jonny Evans (Leicester/Angl.), Craig Cathcart (Watford/Angl.), Conor McLaughlin, Tom Flanagan (oba Sunderland/Angl.), Jamal Lewis (Norwich/Angl.), Michael Smith (Hearts/Skot.), Ciaron Brown (Cardiff/Angl.)

Záložníci: Steven Davis (Glasgow Rangers/Skot.), Niall McGinn (Aberdeen/Skot.), Corry Evans (Blackburn/Angl.), Shane Ferguson (Millwaal/Angl.), Stuart Dallas (Leeds/Angl.), Paddy McNair, George Saville (oba Middlesbrough/Angl.), Gavin Whyte (Cardiff/Angl.), Jordan Thompson (Blackpool/Angl.), Liam Donnelly (Motherwell/Skot.), Matthew Kennedy (St. Johnstone/Skot.).

Útočníci: Kyle Lafferty (Sarpsborg/Nor.), Josh Magennis (Hull/Angl.), Liam Boyce (Burton/Angl.), Shayne Lavery (Linfield).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články