Dominika, dcera Karla Gotta (†80): KOLAPS PO SMRTI TÁTY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dominika, dcera Karla Gotta (†80): KOLAPS PO SMRTI TÁTY!

Dominika Gottová
Dominika Gottová (Foto Aha! – Marek Pátek a archiv D. Gottové)

Nejhorší období svého života právě prožívá nejstarší dcera Karla Gotta (†80)! Dominika Gottová (46) přišla o milovaného tátu, který ji v posledních letech tolik držel nad vodou. Zpráva ji natolik zdrtila, že prý nebyla schopna ji své mamince Antonii Zacpalové (84) přetlumočit.

Dominiko, kdy jste se zprávu o smrti tatínka dozvěděla?
„Ve středu ráno mi ji telefonovala Ivana. Doteď tomu nemůžu uvěřit…“ (pláče)

Co vám přesně řekla?

„Že tatínek zemřel. A že s ním holky byly do poslední chvíle. Bože, je mi do breku. On to nezvládl…“

Počítala jste, že může dojít na nejhorší?
„Měla jsem o něj obrovský strach, ale věřila jsem v zázrak. Když jsem se dozvěděla, že málo jí, tušila jsem, že je zle. Snažila jsem mu domlouvat… Ale to je těžké, bylo mu zle. Pro tátu je to vysvobození, ale strašně to bolí…“

Je vám teď doma někdo oporou?
„Byla jsem sama, ale Timo se vrací z turné (poz. red. v době uzávěrky tohoto vydání už měl být doma). Vzala jsem si už několikrát prášky na uklidnění. Tátu jsem milovala, byl to můj celoživotní idol…“ (pláče)

Poletíte v nejbližších dnech do Česka?
„Samozřejmě, chci odletět co nejdříve. Ale musím dát dohromady finance na cestu. Zatím nemám k poslednímu rozloučení informace…“ (poz. red. v době uzávěrky zatím nebyl termín známý)

Proč jste nepřiletěla poté, co otec vám i národu oznámil, že bojuje s akutní leukemií?
„Dávám se zdravotně dohromady. A chtěla jsem přijet, až na tom budu lépe. Ale pravidelně jsme si telefonovali…“

Den před tatínkovým skonem mluvčí rodiny sdělila, že prý zatím nepodstupujete léčbu ze závislostí na alkoholu a lécích, že jste požádala o měsíční odklad. Je to pravda?
„Nepodstupuji léčbu v zařízení, ale sama. A slib, který jsem tátovi dala, splním...“

Před smrtí ho trápilo, že se neléčí
Dominika sice Aha! několik týdnů tvrdila, že se léčí ze svých démonů, ale ještě v úterý, krátce před Gotttovou smrtí, přišlo z Bertramky toto prohlášení: „Dominika léčbu zatím bohužel nepodstupuje, i přesto, že jí manželé Gottovi našli vhodné zařízení. Dominika zatím řekla, že by s léčbou ještě zhruba měsíc počkala.“


Zachránil jí život
Dominice a jejímu manželovi, finskému muzikantovi Timovi Tolkkimu (53), Gott v posledním roce velmi výrazně finančně pomáhal. „Měli jsme ve Finsku několik měsíců obrovskou krizi, velké finanční a existenční potíže. A on nás v tom nenechal. Penězi, které nám poslal, nám doslova zachránil život a my jsme se mohli znovu postavit na nohy,“ prohlásila v létě Slavíkova nejstarší dcera.



Dominičin život v bodech
25. června 1973
Narodila se tanečnici Antonii Zacpalové (84), která se Slavíkem po natáčení v televizi prožila jedinou romantickou noc. Karel o dceři až do jejího půl roku nevěděl. Následně se rozhodl ji před blízkými i národem tajit.

1976
Umírá Gottova maminka Marie (†66). To, že má vnučku, jí zpěvák nikdy neřekl.

1982
Zpěvákův otec Karel (†71) se krátce před smrtí od syna dozvěděl, že má vnučku. Slavík musel s pravdou ven, protože se s tehdy devítiletou dcerou nechal vyfotit pro titulní stranu Mladého světa.

Přelom 80. a 90. let
Dominika vystudovala hotelovou školu. Následně pracovala v několika restauracích, ale také v Agentuře GOJA, kterou založil její táta s Františkem Janečkem (74).

1999
Na otcových sedmdesátinách seděla v druhé řadě za ním s mladší sestrou Lucií (31).

2001
Jako milovnice tvrdé rockové muziky se seznámila s hvězdou finské kapely Stratovarius Timem Tolkkim (53).

2002
Odešla z Česka a odstěhovala se za Timem do Finska, kde začala pracovat pro kapelu svého přítele. Táta Karel se s tím dlouho nedokázal smířit.

2009
Zúčastnila se oslavy tátových sedmdesátin v O2 areně a také v hotelu Ambassador. Manžel Tim ji doprovázel.

2010
Tima si v utajení vzala za manžela. Otci o tom řekla až o sedm let později.

2011
U jejího manžela se začaly rozvíjet maniodeprese, které těžce ovlivnily jejich vztah.

2014
Na Čapím hnízdě oslavila s tátou jeho 75. narozeniny. Dorazila ale bez nemocného manžela.

2015
Leden
Na začátku roku utekla od Tima z Finska zpět do Česka. Obhajovala to tím, že už dál nemohla snášet jeho stavy. Otec jí sehnal byt, práci kosmetičky a půjčil jí auto.

Listopad
Poté, co otec onemocněl rakovinou mízních uzlin, přepsal své majetky na manželku Ivanu (43). Dominice měl nechat v nemocnici podepsat papír, že s tím souhlasí. A za to jí odeslal na účet cca dvoumilionovou částku.

2016
Dominika se usmířila s manželem a rozhodla se k návratu do Finska.

2017
Projevily se u ní první psychické potíže. Začala chodit na terapie, které jí otec platil.

2018
Čím dál více se uzavřela do sebe, opustila práci kosmetičky a začala se ukrývat za zdmi domova.

2019
Jaro
S otcem slovně válčila ohledně toho, proč nechce vystoupit v dokumentu o jeho osobě. Karel tvrdil, že kvůli jejímu současnému vzhledu. Dominika se oháněla jiným zásadním důvodem.

Manžel Timo opět nezvládal ataky svých maniodepresí, a tak ho převezla do léčebny, kde byl několik dní v péči lékařů.

Léto
S tátou v Praze dodatečně oslavila jeho 80. narozeniny. Následně se od něj nechala přesvědčit, že nastoupí do léčebny, kde zabojuje se svými závislostmi na alkoholu a lécích.



Zpěvákův zeť Timo Tolkki: Dominika věděla, že táta umírá
Největší oporou zdrcené Dominice je její manžel, finský muzikant Timo Tolkki (53). „Už před týdnem přišla Dominika se slzami v očích a říkala mi, že její tatínek umírá. Takže to teď očekávala. Zdrceně mi ve středu oznámila, že zemřel,“ řekl tn.cz Timo, kterému je velice líto, že už nestihli přiletět, aby se s Gottem rozloučili.


Vdova Ivana Gottová: Odletěla soukromým tryskáčem!
Vdova po Karlu Gottovi (†80) několik hodin po zpěvákově smrti odletěla z Česka. Ivanu Gottovou (43) s dcerkami Charlottkou (13) a Nellinkou (11) nechal odvézt ze země rodinný přítel, podnikatel Leon Tsoukernik (45).
Setrvat na Bertramce, kde její muž skonal, by bylo pro Ivanu a děti příliš těžké. Tak to zpěvák chtěl. Ivaně a členům rodiny tak poskytl majitel rozvadovského kasina soukromé letadlo. „Ve středu dopoledne odstartovali z třetího terminálu ruzyňského letiště. S Leonem byli takto domluvení. Tedy, že pokud dojde ke Karlově odchodu, že odletí kvůli velkému tlaku ze země,“ řekl deníku Aha! zdroj z okolí rodiny Gottových. „Letěli na Sardinii, kde má Leon dům. Ivana tam chce setrvat do té doby, než bude poslední rozloučení s jejím mužem,“ dodal. „Nebudu cokoliv ohledně mého kontaktu s rodinou Gottových veřejně komentovat,“ napsal deníku Aha! Tsoukernik.

Poslední dovolená
Ten svoji vilu na Sardinii poskytl rodině už letos na konci června. Gottovi tam odletěli hned po první oslavě zpěvákových osmdesátin v pražském Divadle Na Jezerce. Byla to bohužel poslední Karlova dovolená u moře, na kterou se v životě dostal. V té době už věděl, že má leukemii, ale nemoc ještě nebyla v takové síle. „Moc vás zdravím ze Sardinie, kam jsem odjel rozjímat a vzpomínat na střípky ze svého života, abych vás mohl potěšit svou velkou autobiografickou knihou,“ napsal ke snímku, na kterém byl v modré košili a s počítačem v klíně. Gott se sem plánoval vrátit ještě v srpnu, opět s celou rodinou. Už se tak ale nestalo. Leukemie ho totálně srazila na kolena a lékaři Slavíkovi jakoukoliv cestu mimo republiku, natož mimo Prahu, zakázali.

 

Zemřel Karel Gott. Truchlí celý svět, soustrast vyjadřují i sportovci:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
demonxxx
5. 10. 2019 • 19:38

Měli byste uzavřít diskusi a nechat celou rodinu Gotta na pokoji v klidu žít. Stačí, že politici se na jeho smrti přiživují.
Pro všechny pacoše (diskutující) zde, co si zde léčíte vlastní mindráky, žijte si vlastní životy a nechte, nesuďte lidi, které neznáte.

svatadala
5. 10. 2019 • 09:07

Bože, dejte s ní už pokoj. Alkoholička, feťačka. Jí neumřel tatínek jako malým dcerkám CH a N, jí odešel zdroj peněz. Táta, který jí podporoval, nestál ani za to, aby mu řekla, že se vdala. Sehnal jí zde učení, zařídil byt, pak i práci, podporoval její mámu, jako matku svého dítěte. Nepřijela, když bylo tátovi nejhůř. Je to odpad. Najednou se hroutí a píše do bulvárních novin. Je to poslední možnost, jak se zviditelnit, holt bud muset přestat chlastat a začít makat, jako většina lidí.

delphina
4. 10. 2019 • 19:12

A druhorozená jako by nikdy neexistovala.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.