Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Nejkouzelnější ubytování v Česku najdete v Brně. Hotel Anybody získal prestižní ocenění

Brněnský zážitkový hotel Anybody se oficiálně stal Nejkouzelnějším místem v České republice, kde se můžete ubytovat. Takový je titul absolutního vítěze populárního projektu Amazing Places, který v Česku a na Slovensku mapuje obdivuhodné hotely, penziony či chalupy a například na Facebooku má v tuto chvíli bezmála 190 tisíc sledujících uživatelů. Výsledky soutěže zástupci Amazing Places vyhlásili ve čtvrtek 3. října v rámci slavnostního večera k příležitosti pátých narozenin projektu.

Členové pořadatelského týmu v hodnocení zohledňovali nápad, realizaci, atmosféru, přístup personálu k hostům i poměr cena/výkon. „Brněnský hotel Anybody zvítězil díky unikátnímu konceptu, který jinde v Česku, a nejspíš ani na světě, neexistuje,“ uvedl Petr Kotík, zakladatel projektu Amazing Places, jehož cílem je inspirovat Čechy k cestování v tuzemsku a výběrem kultivovat tuzemské prostředí hospitality.

Na noc tajným agentem 

Hotel Anybody je umístěn v prostorách památkově chráněného paláce na brněnském Zelném trhu a nabízí deset pokojů. Každý pokoj je unikátní svým vybavením a ztvárněním, jemuž byl předlohou vždy jeden film z období 60. let minulého století.

Hosté se tak převtělují do postav inspirovaných ikonickými snímky, jakými jsou například Zvětšenina, Poslední tango v Paříži, Muž z Acapulca, Snídaně u Tiffanyho nebo James Bond: Goldfinger. Slouží jim k tomu funkční rekvizity, audio scénáře namluvené herci z Národního divadla Brno, kostýmy a další gamifikační prvky. Celá „hra“ v pokoji je designována primárně pro partnerské páry.

„Nosným pilířem návštěvy hotelu se tím pádem stává interakce mezi ubytovanou dvojicí. Nepřímo tak hosty ponoukáme, aby čas v hotelu trávili spolu, intenzivně, a třeba se i dostali do nevšedních či neznámých situací,“ říká spolumajitel hotelu a hlavní autor konceptu Adam Vodička.

Hotel bez recepce, zato s herním scénářem

Anybody funguje od začátku tohoto roku, na jeho tvorbě pracoval 15členný tým kreativců čítající například scénáristu, scénografa, psychology, vývojáře i gaming expertku. K provozu hotel využívá moderní technologie. Hosté se ubytovávají zadáním údajů u venkovního on-line kiosku. Herní scénář (dostupný v české nebo anglické verzi), stejně jako hudbu či intenzitu a barevnost osvětlení pokoje, ovládají tabletem. V případě dotazů je nepřetržitě k dispozici teleconcierge.

Za hotelem Anybody stojí brněnská gastronomická skupina Lidi z Baru, která je vyhlášená kreativním přístupem k provozování svých podniků. „Už zařazením do výběru Amazing Places se Anybody dostalo do skvělé společnosti. A že bylo vybráno za úplně nejlepší? To mi po necelém roce fungování zní neuvěřitelně. Posilňuje nás to v touze přemýšlet nad tím, že by koncept Anybody mohl v budoucnu fungovat i v dalších městech různě po světě,“ dodal Adam Vodička.

Tisková zpráva | Foto Hotel Anybody

Štítky hotel, anybody, ocenění, amazing places, Česko, projekt, Brno, Facebook, Slovensko, Petr Kotík, penzion, chalupa, Národní divadlo Brno, James Bond

FOTO: Nejkouzelnější ubytování v Česku najdete v Brně. Hotel Anybody získal prestižní ocenění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.