Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bráška (5) chtěl umýt Mirečka (†2): Způsobil mu popáleniny na 70 % těla! Chlapeček zemřel

Chlapeček utrpěl popáleniny na 70 % těla. (Ilustrační foto)
Chlapeček utrpěl popáleniny na 70 % těla. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rc - 
4. října 2019
12:00

Tragédie se stala ve středu ve slovenské vesnici Pečeňady na západě Slovenska. Dvouletý Mireček si hrál na zahradě, když náhle spadl na štěrk a poranil si nohu. Jeho starší bratr (5) mu údajně chtěl zranění umýt, voda však byla příliš horká. Chlapec utrpěl popáleniny na 70 % těla a lékaři mu už nedokázali pomoci.

Martin (34) ve slovenské vesnici Pečeňady vychovává se svou manželkou Zuzanou (37) pět dětí. Dům navíc sdílejí se svou známou Lucií, která má tři ratolesti. Ve středu byla Lucie se Zuzanou mimo domov a všech osm dětí měl na starosti Martin. Děti si hrály na dvorku a Martin byl uvnitř domu, když došlo k tragédii. 

„Já jsem seděl na gauči a malý šel ven. Mirek spadl, byl špinavý, tak ho šel jeho starší bratr umýt,“ řekl Martin pro Nový Čas. „Pustil vodu a byla tak horká, že ho opařila. Máme plynový bojler a ta voda měla šedesát stupňů. On si asi neuvědomil, když ho šel umýt, že teče vřelá voda. Když chlapec ležel na posteli, přišla mi to dcera říct, poslouchej, tati, Mirek je celý červený. Když jsem se na něj podíval, viděl jsem, že je celý rudý a že mu slézá kůže,“ dodal Martin.

Martin zavolal své manželce Zuzaně a matce Mirečka Lucii, ať se vrátí rychle domů. Zároveň zavolal lékařskou pomoc. Záchranka chlapce převezla do nemocnice v Bratislavě. Mireček ale utrpěl popáleniny na 70 % těla. Chlapci již nebylo pomoci. Zemřel v nemocnici. „Rozsah popálenin a stupeň byly podstatně odlišné od toho, jak mi to popsali, že to vzniklo. Proto jsem tam i poslal policii s tím, že jsem jim povídal, že toto se mi zdá podezřelé,“ řekl pro Nový Čas lékař Viliam Dobiáš.

„Vykonáváme všechny potřebné procesní úkony a zjišťujeme okolnosti, za jakých se nešťastná událost stala. Vzhledem k citlivosti případu nemůžeme v této chvíli poskytnout žádné bližší informace. Věc si převzal vyšetřovatel a k právní kvalifikaci se budeme umět vyjádřit až po následném zadokumentování,“ uvedla trnavská krajská policejní mluvčí Mária Linkešová. „Kdybych mohla, dám mu můj život, je to strašné,“ řekla zdrcená Zuzana.

1pravda1 ( 5. října 2019 00:26 )

Ten chlap je lhář - normální pětileté dítě by letělo pro tátu, že malý spadl a má něco s nohou, a on ho najde až mu řekne dcera - V POSTELI? OPAŘENÉ? Asi byl zfetovaný nebo opilý, neslyšel křik dítěte? To je hlídání, no čím více dětí tím více ready co?

obessenalucerne ( 4. října 2019 23:47 )

Pěkný blábol, nedivím se, že to vyšetřuje policie.

nemocna ( 4. října 2019 23:09 )

Jak mohlo tak malé dítě koupat ještě menší? vždyt i ono pětileté by měl rodič koupat, jak mohlo zvednout hrnec nebo kýbl s vodou a vylít to na malého brášku? to ho hrnec nepálil? otec doma s osmi dětmi a dává pozor jen na některé? měl si to rozvrhnout které kdy a při čem tak chudáček malý trpěl a přišel o život, spi sladce maličký už tě nic nebolí

hejpockej ( 4. října 2019 21:16 )

samozrejme ze to udelal zrudny "otec" Martin, a svedl to na decko. Toho malyho musel tyrat uz delsi dobu, a mozna i jiny deti.

miasek ( 4. října 2019 19:52 )

To site muselo jecet pri te bolesti a on to neslysel, ze mu to musela jit oznamit dcera???!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání