Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Knížka pro malé děti rozdělila Česko na dva tábory: Hlavní téma jsou intimní partie

Knížka pro malé děti rozdělila Česko na dva tábory: Hlavní téma jsou intimní partie
Zdroj: facebook
co tam mám
Na sociální síti nakladatelství Svojtka & Co. se objevily stránky nově vydané knížky nesoucí název Co to tam mám?. Kniha má pomoci rodičům odpovědět dětem na otázky, na které se neodpovídá úplně snadno. Jenže některým se zdá knížka spíše odporná a naprosto nevhodná.

Nakladatelství Svojtka & Co. vydalo tři nové knihy, které mají pomoci rodičům odpovědět na otázky dětí, na které se dospělým ne úplně lehce odpovídá. Jednou z nich je kniha pro děti od 4 let, která se jmenuje Co to tam mám?... A právě tahle knížka rozdělila lidi na dva tábory.

Na sociální síti nakladatelství se objevily úryvky z asi třicetistránkové publikace, které pobouřily velkou část lidí. "Překvapení! Pindík se může zničehonic postavit. Zvětší se a ztvrdne. Tomu se říká erekce," vysvětluje se v knize. Tohle bylo možná pro lidi ještě v pořádku. Nicméně další stránka vyvolala mnoho emocí.

"Pindík a pipinka jsou velmi citlivé části těla. Stačí se jich jen lehounce dotknout a už cítíme, jak nás to lechtá. Andrejka to dělá ráda. Když si jde do svého pokoje odpočinout, hladí si pipinku. Ví, že to může dělat, když ji nikdo nevidí," stojí na jiné stránce. Většina komentujících je z knihy znechucena. "Toto je důvod, proč vaše knihy již nejsou žádané v mém domě. Vždy jsem si myslela, že od vás vychází jen kvalitní literatura, ale pedofilní svazky, to je moc," rozčilovala se jedna z komentujících. "Mali by Vás zavrieť, nieste vydavateľstvo ale banda úchylakov a tie sliepky co sa Vás v diskusii ešte zastávajú, sú zrejme po lobotomii mozgu," tvrdě kritizuje další komentující.

"Nevím, jestli to víte, ale čtyřleté děti mají naprosto jiné zájmy, než si hladit pipinku a mít erekci u stolu," podotýká Lukáš.

"Hnus velebnosti,dřív si na tyhle požitky přišel každý sám a každý v jiném věku,podle toho jak dospíval,ale tohle je do nebe volající..Za chvíli to bude povinná četba ve škole místo Honzíkovy cesty," vzteká se další.

Na druhou stranu se pod příspěvkem najde hodně těch, kteří se nakladatelství zastávají. "Je dobře, že je taková kniha na trhu. Určitě pomůže rodičům vysvětlit dětem, co je zajímá. Nakonec čtyřleté dítě přece neumí číst ne? Takže jsou to obrázky k výkladu rodičem. No, a kdo ji nepotřebuje nebo nechce, tak si ji nekoupí," zaznělo v komentářích.

Někteří komentující se pozastavují právě nad tím, že taková kniha má být určena teprve čtyřletým dětem, jiní zase podotýkají, že děti běžně masturbují i v nižším věku a že za to dříve bývaly bité..

Kniha je původem francouzská, do češtiny ji přeložila Zuzana Klimšová. "Je třeba číst tuto knížku celou, ne pouze vytrhnout z kontextu jednu dvojstranu. Zabývá se totiž obecně biologickými rozdíly mezi pohlavími a popisuje různé funkce pohlavních orgánů, není tedy jen o rozmnožování (a už vůbec ne jen o masturbaci dětí). Pomocí ilustrací a jednoduchých textů představuje danou problematiku tak, aby ji cílová skupina čtenářů (tj. děti od 4 let) pochopila. Podle nás to činí způsobem, který je pro to vhodný – proto jsme se rozhodli knihu vydat a za jejím zařazením do edičního plánu stojíme," stojí v oficiálním vyjádření nakladatelství ke knize.

Co si o takové knize myslíte vy? Je vhodná, a nebo takové knihy nepatří malým dětem do ruky? Podívejte se do fotogalerie a posuďte sami. Dejte nám vědět do komentářů.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy